Λεβέντης: Θεοδωράκης-Φώφη θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό - "Θα τους φύγουν βουλευτές"

Την εκτίμησή του ότι Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον προϋπολοσμό για το 2016 και το ασφαλιστικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δυο - τρεις βουλευτές του Θεοδωράκη και ένας - δυο της Φώφης θα φύγουν».
 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης μιλώντας το πρωί στον Βήμα fm είπε για τη στάση Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ απέναντι στον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό:
Ο Θεοδωράκης θα ψηφίσει και η Φώφη, πιστεύω. Δηλαδή, όχι όλοι, θα τους φύγουν βουλευτές. Θα βάλουν 2-3 του Θεοδωράκη υπολογίζω, δεν θέλω να πω ονόματα αν και ξέρω, και από τη Φώφη πιστεύω έναν-δύο, ανάλογα το πόσοι θα φύγουν, αλλά πάλι θα είναι οριακό. Ακόμη παραπάνω (σ.σ.: διαρροές βουλευτών), γιατί το ασφαλιστικό κόβει συντάξεις, έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος. Όποιος το ψηφίσει το ασφαλιστικό, φεύγει και από τη Βουλή εντελώς.


Για τις προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων επί του ασφαλιστικού:
Δεν τις κόβει, όχι, (τις διπλές συντάξεις η πρόταση της κυβέρνησης), συνεχίζει ο δικαστικός και παίρνει τρία χιλιάρικα. Κόβει το λαιμό του, άμα θέλετε να σας πω τι κόβει. Δηλαδή, παίρνει από τα 600 ευρώ της γριάς και κόβει τα 200;
Για τη Νέα Δημοκρατία και τα εσωκομματικά:
Δεν έχει αρχηγό η Νέα Δημοκρατία και όποιος πει ότι θα κάνουμε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλουμε πλάτη, αμέσως θα χάσει θέση στην κούρσα, αν είναι ένας από τους τέσσερις. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα με ευρωπαϊκές αρχές, δεν μπορεί να αποστεί σε τέτοιο βαθμό από τις αρχές του ιδρυτή της. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο γέρος είχε κάνει τη Νέα Δημοκρατία κόμμα Ευρώπης. Κυρίαρχο ζήτημα αυτό, δεν μπορούν τώρα να το παίζουν τρελοί και ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο το ψηφίζανε, τώρα να το κάνουνε ξανά, να φαίνονται αντιμνημονιακοί.


Για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης:
Για τον τόπο ζητώ την οικουμενική,
να ξέρετε ότι το είχα ζητήσει και από τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν το ‘κανε και το πλήρωσε. Κι από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν με άκουσε και το πλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ