Αυτά είναι τα έξι ταϊλανδέζικα της Αθήνας που θα ξαναπάτε

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα στην Αθήνα χαρακτηρίζεται από χρώματα, αρώματα και γεύσεις εξωτικές σε συνδυασμό με άκρως προσεγμένα και ποιοτικά cocktails.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της ταϊλανδέζικης κουζίνας και αποτελείται από λίγους μεν, ποιοτικούς δε, εκπροσώπους της που μας ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά. Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τα έξι εστιατόρια της Αθήνας που σερβίρουν παραδοσιακά αλλά και πιο «πειραγμένα» πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας και οφείλετε να επισκεφθείτε.

Φουάρ

Στον πρώτο όροφο ενός επιβλητικού κτηρίου πολύ κοντά στο σταθμό Μοναστηράκι (είσοδος από Χριστοπούλου 6) κρύβεται ένα καταπράσινο αίθριο, που στεγάζει ένα εστιατόριο, δύο δυνατές μπάρες και ένα χώρο γκαλερί. Ο λόγος για το Φουάρ, το καλά κρυμμένο «μυστικό» της Αθήνας, που μόνο «μυστικό» δεν έμεινε για το πιο «ανήσυχο» κοινό της πόλης. Η κουζίνα του προτείνει casual ethnic πιάτα, με μια αδυναμία στο wok και την Ασία, ενώ η μπάρα του διαθέτει περισσότερες από 50 ετικέτες κρασιού, εντυπωσιακά cocktails και μια μεγάλη γκάμα ποτών. Μάθε γιατί θα λατρέψεις το Φουάρ εδώ.

Blue Bamboo

Στη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων θα ξετρυπώσεις μια εξωτική γωνιά, το μικροσκοπικό Blue Bamboo. Με Ταϊλανδή σεφ, διακρίνεται για τις αυθεντικές, γευστικές προτάσεις της ταϊλανδέζικης κουζίνας, οι οποίες παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες και σερβίρονται με value for money φιλοσοφία. Σούπα με γάλα καρύδας, φύλλα λάιμ και κοτόπουλο, spring rolls με λαχανικά και χοιρινό κιμά, noodles ρυζιού με γαρίδες, τηγανιτό ρύζι με καρύδα, ανανά, κίτρινο κάρι και γαριδούλες στα πιάτα που σε βάζουν σε πειρασμό. Ενημερώσου για το Blue Bamboo εδώ.

Rouan Thai

Κοτόπουλο με κόκκινο κάρι, ταϊλανδέζικη σαλάτα, τηγανητό μοσχάρι με κόκκινο κάρι και σούπα τομ γιαμ με γαρίδες από τα πιο φημισμένα πιάτα του Rouan Thai, που στα ελληνικά σημαίνει «το σπίτι της Ταϊλάνδης». Στην περιοχή της Τρούμπας, στο κέντρο του Πειραιά, θα έχεις τη δυνατότητα να βιώσεις μια αυθεντική, σπιτική ταϊλανδέζικη γευστική εμπειρία με πιάτα μαγειρεμένα από την Ταϊλανδή σύζυγο Marina και την κόρη του ιδιοκτήτη κυρίου Παύλου, ο οποίος σημείωσε ότι παλαιότερα ήταν ναυτικός και σε κάποιο από τα ταξίδια του γνώρισε και τη σύζυγό του! Στο χώρο μάλιστα, φαίνεται έκδηλη η αγάπη του για τα παπαγαλάκια! Περισσότερες πληροφορίες για το Rouan Thai θα βρεις εδώ.

Andaman

Από τους πιο επάξιους και φημισμένους εκπροσώπους της ταϊλανδέζικης κουζίνας στην Αθήνα, το Andaman στα Πετράλωνα, θα σε μεταφέρει σίγουρα στην εξωτική Ταϊλάνδη, τόσο με τις γευστικές προτάσεις του όσο και με την ιδιαίτερη και προσεγμένη διακόσμησή του. Στο χώρο λειτουργεί και bar, όπου μπορείς να δοκιμάσεις εκκεντρικά cocktails με χειροποίητα υλικά, συνοδεία ethnic μουσικών ακουσμάτων. Στα συν και η πανέμορφη εξωτική ταράτσα, η οποία λειτουργεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δες γιατί πρέπει να επισκεφτείς έστω και μία φορά το Andaman εδώ.

Tamarind

Έθνικ σκηνικό πολυχρωμίας και ατμοσφαιρικότητας, εξωτικά αρώματα και γεύσεις Ταϊλάνδης στα βασικά χαρακτηριστικά του Tamarind, στον Κεραμεικό. Στην κουζίνα του το κάρι, το κόλιανδρο, το λεμονόχορτο και ο ταμάρινθος έχουν την τιμητική τους στα υψηλής δημιουργικότητας πιάτα με θαλασσινά, κρέατα ή και παραδοσιακά χειροποίητα ασιατικά ζυμαρικά. Επάξια συνοδευτικά του φαγητού, εξωτικά και δροσερά κοκτέιλ από το έμπειρο προσωπικό που βρίσκεται πίσω από την μπάρα.Μάθε τι θα δοκιμάσεις στο Tamarind εδώ.

Budoo

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο χώρο της ταϊλανδέζικης κουζίνας, το Budoo στη στοά Λέκκα στο κέντρο της Αθήνας. Μοντέρνο cocktail- restaurant με ιδιαίτερη έμφαση εκτός από την κουζίνα και το μπαρ και στη διακόσμηση του χώρου, που συνδυάζει ιδανικά Ανατολή με Δύση. Η σεφ είναι Ταϊλανδή, γι’ αυτό και οι προτάσεις του καταλόγου 100% αυθεντικές –σουβλάκια κοτόπουλου, πουγκιά γαρίδας, μοσχάρι με κόκκινο κάρι κάποιες από αυτές. Σύμφωνα με το θέμα του news.gr, στα συν και τα πολύ προσεγμένα cocktails, αφορμή για να επισκεφτείς το Budoo ακόμη κι αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις τα πιάτα του. Διαθέτει και ενημερωμένη λίστα κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ