357.000.000 όπλα κυκλοφορούν στην Αμερική - 40 περισσότερα από τον πληθυσμό της - Ρεκόρ πωλήσεων την μαύρη Παρασκευή

Καλά νέα για όσους πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί κατέχουν πολύ λίγα όπλα: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, την περιβόητη «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεων προχώρησαν στους περισσότερους ελέγχους ιστορικού για την αγορά όπλου από την ημέρα που ξεκίνησαν να το κάνουν, πίσω στο μακρινό 1998.   

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το Associated Press, οι πράκτορες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας έκαναν 185,345 ελέγχους ιστορικού για αγορά όπλου μέσα σε μία ημέρα, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την παναμερικανική γιορτή της συμφιλίωσης, δηλαδή την «Ημέρα των Ευχαριστιών».   Ο αριθμός αυτός έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αμέσως μετά τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ που κόστισε τη ζωή σε 20 παιδιά και έξι ενήλικες.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2013 κυκλοφορούσαν στην Αμερική 357 εκατομμύρια όπλα - 40 εκατομμύρια περισσότερα απ' όσο είναι ο πληθυσμός της.   Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει σίγουρα αυξηθεί, θέτοντας μάλλον σε δεύτερη μοίρα οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο περί περιορισμού της οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ