Σκανδιναβοί αφήνουν τα μωρά τους να κοιμούνται στο κρύο - Μια συνήθεια για τους ανθρώπους του Βορρά

Πόσο αλλόκοτη θα σας φαινόταν η εικόνα ενός μωρού που κοιμάται μέσα στο καροτσάκι του σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ενώ οι γονείς του απολαμβάνουν τη ζεστασιά του σπιτιού τους; 

Μπορεί εμείς ως Έλληνες γονείς να μην υιοθετούσαμε ποτέ αυτή τη νοοτροπία, η οποία φαίνεται ότι είναι απόλυτα φυσιολογική για τους μπαμπάδες και τις μαμάδες στις Βόρειες Χώρες. Μάλιστα, το φαινόμενο είναι τόσο συνηθισμένο που κανείς δεν νιώθει έκπληξη βλέποντας ένα μωρό να κοιμάται στο πεζοδρόμιο!

Ενώ λοιπόν εκείνοι πίνουν το ζεστό καφεδάκι τους, τα μωρά παίρνουν τον υπνάκο τους μέσα στα καρότσια που βρίσκονται «παρκαρισμένα» στο πεζοδρόμιο! Εικόνες όπως η παραπάνω είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Σήμερα, οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί στη Σουηδία βγάζουν τα παιδιά έξω για να κοιμηθούν!

Οι Σκανδιναβοί θεωρούν ότι είναι καλό για την υγεία των μικρών παιδιών να κοιμούνται και να αναπνέουν φρέσκο, καθαρό αέρα, ειδικά τον χειμώνα που είναι πολύ επικίνδυνο να κολλήσουν κάποια ασθένεια μέσα σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, και οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να εισπνέουν καθαρό αέρα ενώ κοιμούνται, αφού βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και την υγεία τους, ακόμα κι αν έξω χιονίζει!

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ