Η 27χρονη Shiraz είναι μια προσφυγοπούλα που κάνει για πρώτη φορά ποδήλατο

Mια Σύρια πρόσφυγας που αιτείται άσυλο στη Γερμανία, η 27χρονη Shiraz, κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά χάρη στην ενθάρρυνση των εθελοντών του Βερολίνου.

«Μου αρέσει η αίσθηση πάνω στο ποδήλατο», δήλωσε η 27χρονη Σύρια, η οποία διέφυγε από το Χαλέπι μαζί με όλη την οικογένειά της πριν από δύο μήνες. «Σήμερα ένιωσα υπέροχα που οδήγησα γύρω από το πάρκο. Σύντομα θέλω να οδηγώ στους δρόμους του Βερολίνου, όπως οι ντόπιοι».

Η Shiraz μοιράζεται δύο δωμάτια σε ένα μεγάλο κέντρο διαμονής με τη μητέρα, τον πατέρα, τον αδελφό και την νύφη της. Για τους γονείς της, η αναμονή για την απάντηση στις αιτήσεις ασύλου μπορεί να είναι απογοητευτική, αλλά η γυναικεία ομάδα ποδηλασίας της έδωσε έναν νέο στόχο. «Με αυτή την ομάδα νιώθω σαν να αρχίζω να μαθαίνω τι κάνω εδώ. Δεν υπήρχε ζωή για μένα στη Συρία, ζούσα δίχως μέλλον. Η οικογένειά μου και εγώ θέλαμε απλά να αισθανόμαστε ασφαλείς, να ζούμε κάπου όπου υπάρχει ειρήνη. Στο τέλος έπρεπε να φύγουμε, μας είχαν βομβαρδιστεί. Οι γονείς μου είναι εδώ μαζί μου στη Γερμανία, έτσι για μια στιγμή νιώθω σαν να μην έχω καμία ανησυχία. Είμαι ελεύθερη να οδηγώ ποδήλατο, αν θέλω».

«Φυσικά και μου λείπει το σπίτι μου, το πανεπιστήμιό μου και οι φίλοι μου. Όταν βρίσκεσαι σε ένα μέρος που δεν είναι ασφαλές, δεν υπάρχει χρόνος για να πεις αντίο. Αλλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της γερμανικής κουλτούρας» αναφέρει χαρακτηριστικά η 27χρονη Σύρια και συνεχίζει λέγοντας: «Αν η Συρία γίνει ασφαλής πάλι φυσικά θα σκεφτώ να γυρίσω πίσω - εκεί είναι το σπίτι μου. Αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες ότι θα συμβεί σύντομα. Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Είναι φαίνεται μόνο ένα όνειρο ότι όλα θα γίνουν όπως πρώτα».

Πηγή: unhcr.org

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ