Γιατί αυξήθηκαν κατά 50% οι άνθρωποι που ζουν με ΗΙV/AIDS στην Ελλάδα;

Την τελευταία πενταετία καταγράφεται μια αύξηση πάνω από 50% στον αριθμό των πασχόντων από AIDS, που αποδίδεται στην επιδημική έκρηξη της περιόδου 2011 – 2012 στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, οι εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων “Θετική Φωνή”, “Κέντρο Ζωής” και “Praksis” αναφέρθηκαν στις νέες θεραπευτικές τάσεις ενώ επεσήμαναν πως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, υιοθετούν την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής σε άτομα υψηλού κινδύνου. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης και η μολυσματικότητα ανθρώπων οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες μόλυνσης.

Την ώρα που οι προσεγγίσεις πρόληψης αλλάζουν, σύμφωνα με το Έθνος, η Ελλάδα παραμένει μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες η οποία δεν διαθέτει και δεν υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης κατά του ιού. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας παρουσιάζει υψηλά ποσοστά διαγνώσεων σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης της νόσου. 

Σχετικό άρθρο: Αποκλειστικό: Έλληνες celebrities στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του AIDS - Ναι στον έρωτα, ναι στην ζωή, ναι στην πρόληψη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ