Μade in Greece o Κώστας Καλημέρης & το studio - resort στην Σαντορίνη: Ηχογραφούν Τζαστιν Μπίμπερ, Τζο Μποναμάσα, Ζαζί & Kassav

Γνωστός ηχολήπτης και παραγωγός, χρόνια στην αγορά της δισκογραφίας, είχε μια επιτυχημένη ιδέα. Έφτιαξε ένα σούπερ στούντιο ηχογράφησης μέσα σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο.

Ο Κώστας Καλημέρης είχε μια εξαιρετική ιδέα που λαμβάνει πλέον χώρα στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, ο ηχολήπτης και παραγωγός φέρνει διάσημους καλλιτέχνες που ηχογραφούν στα Black Rock Studios τα άλμπουμ τους. Πελάτες του ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Τζο Μποναμάσα, το ροκ συγκρότημα «Bring me the Horizon», οι «One Republic», οι «Dat Adam», οι «Μonkey Majik» οι «Kassav», οι «Gravitonas» ο Στιβ Χάρις (των Iron Maiden) και η κόρη του Λορίν Χάρις, ο Ζίντο, ο Ντι Τζέι Αντουάν, η Ζαζί

Αν προστεθούν και οι παραγωγοί η λίστα δεν έχει τελειωμό. Μόνο και μόνο για την έμπνευση του ο Κώστας Καλημέρης θα μπορούσε να είναι ομιλητής σε κάποιο Tedx γιατί είχε μια ιδέα που πραγματοποιήθηκε και αξίζει να διαδοθεί. Μια ιδέα που αρέσει και στους καλλιτέχνες που δουλεύουν στo resort recording studio.O Τζάστιν Μπίμπερ ήρθε για δεύτερη φορά, οι «Bring me the horizon» ηχογράφησαν ολόκληρο το άλμπουμ τους «That’s The spirit» και ο Τζο Μποναμάσα έδωσε το όνομα του στούντιο στο άλμπουμ «Black Rock» που κυκλοφόρησε το 2010.

Όταν οι «Bring me the Horizon» αναζητούσαν resort recording studio (που συνδυάζει στούντιο ηχογράφησης και διαμονή πολυτελούς ξενοδοχείου) έβαλαν στην μηχανή αναζήτησης Google τη φράση «World Class Studios» και έπεσαν πάνω στο μαγευτικό και μυστηριακό τοπίο της Σαντορίνης και στον ‘μαύρο βράχο’ του Κώστα Καλημέρη. Βlackrock-studios.com. Είναι τόσο απλό; «Αντίστοιχα στούντιο δεν υπάρχουν στις γειτονικές χώρες. Υπάρχουν για παράδειγμα στη νότια Γαλλία, στο Μαρόκο, στην Ταϊλάνδη, στη Χαβάη» λέει ο κ. Καλημέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

-Πώς μαθαίνουν οι καλλιτέχνες την ύπαρξη του στούντιο και πώς «πείθονται» να έρθουν στην Ελλάδα;

«Δεν υπάρχει κάποιος να τους πείσει. Δημιουργήθηκε ένας νέος προορισμός. Αυτό που μετράει είναι το location. Τα μεγαλύτερα περιοδικά του είδους ήρθαν με δικά τους έξοδα για να κάνουν ρεπορτάζ. Απλώνεται η φήμη του στούντιο. Υπάρχουν κάποια γραφεία σε Λονδίνο, Λος Άντζελες και Γερμανία αλλά κυρίως πάει από στόμα σε στόμα. Βοηθά το περιβάλλον, είναι ένα διεθνών προδιαγραφών στούντιο σε μια εξαίσια τοποθεσία».

-Ποιος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που ήρθε;

«Ο Τζο Μποναμάσα ήταν ο πρώτος που ήρθε. Χρειάστηκε ελληνικό ήχο, συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς και τους πήρε μαζί του στο Μοντρέ»

-Συνδυάζουν δουλειά με διακοπές τα μέλη των μουσικών συγκροτημάτων και ποια εποχή έρχονται;

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάνουν διακοπές, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν κάνουν διακοπές. Οι «Bring me the Horizon» δούλευαν ασταμάτητα επί 2 μήνες και πήραν ρεπό 4 ημέρες. Τα Ως Black Rock Sudio δουλεύουμε επτά με οκτώ μήνες το χρόνο, κυρίως με συγκροτήματα, παρέχουμε τη διαμονή και το στούντιο . Όσο για το πότε έρχονται,τους ενδιαφέρει να κάνει καλό καιρό. Από τον Απρίλιο και μετά συνήθως».

-Πώς ήταν ο αγαπημένος των Ελληνίδων «beliebers»,Τζάστιν Μπίμπερ, που ηχογράφησε φέτος στη Σαντορίνη αρκετά από τα τραγούδια του καινούριου του άλμπουμ «Purpose»;

«Χαλαρός, προσιτός και συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Καμία ‘παραξενιά’. Την δεύτερη φορά που ήρθε ήταν ακόμα πιο χαλαρός καθώς ήταν και πιο εξοικειωμένος. Εγώ μουσικά είμαι πιο κοντά στους «Bring me the horizon», μου αρέσουν και οι One Republic, παίζουν ποιοτική ποπ».

Η Σαντορίνη και φέτος θα γεμίζει αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ο κ. Καλημέρης «δεσμεύεται» και δεν αποκαλύπτει τα ονόματα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ