Good News: Μονακό θα γίνει ο Πειραιάς! Φιλοξενεί το 15ο East Med Yacht Show 13 - 18 Μαΐου 2016

Στον Πειραιά και στη Μαρίνα Ζέας θα πραγματοποιηθεί το 15ο East Med Yacht Show, από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016. 

Η επιλογή του Πειραιά, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης αυτής της θεσμικής εκδήλωσης για το γιώτινγκ που γινόταν μέχρι τώρα στον Πόρο, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο Δήμαρχος Πειραιά και οι εκπρόσωποι του κλάδου, θα συμβάλει στη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και του Πειραιά, με την τοπική αρχή να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη."Μετά από 15 χρόνια στο χώρο, σκεφτήκαμε ότι ο Πειραιάς, μια και είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και χρειάζεται και προβολή, να γίνει για 4-5 ημέρες, όσο διαρκεί το Show, το Μονακό της Ευρώπης, το attention όλου του κόσμου, σαν κέντρο αυτές τις ημέρες, θαλασσίου τουρισμού και γιώτινγκ", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος. Προτεραιότητα ο τουρισμός για τον Πειραιά ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης καλωσόρισε στον Πειραιά αυτήν τη σημαντική εκδήλωση για το γιώτινγκ, το 15ο East Med Yacht Show, που θα συνδυασθεί με δράσεις τουριστικής προβολής του Πειραιά.Είπε σχετικά: "Όλοι όσοι επισκεφθούν τις ημέρες εκείνες το Σαλόνι Σκαφών και την έκθεση, επαγγελματίες του κλάδου, τουριστικοί πράκτορες, αλλά και οι δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Πειραιά, τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του. Η Μαρίνα Ζέας άλλωστε, όπου θα πραγματοποιηθεί το Σαλόνι Σκαφών, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πειραιά.Για εμάς το κομμάτι του Τουρισμού ως νέα Δημοτική Αρχή, αποτελεί προτεραιότητα και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της πόλης μας.

Έχουμε πει ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάει προς τη θάλασσα, να κοιτάει στη ναυτιλία, στον τουρισμό. Για τον Τουρισμό, έχουμε κάνει αρκετά πράγματα, έχουμε κλείσει ως Δημοτική Αρχή 14 μήνες, στην πιο δύσκολη χρονιά για τη χώρα, με πολλές εκλογές, με δημοψηφίσματα, με κλειστές τράπεζες, με τρομερά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Στο κομμάτι του Τουρισμού, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, που ίσως να μην είναι και πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό. Έχω καταγράψει ορισμένα σημεία από αυτά που έγιναν τον πρώτο χρόνο και το συνδέω με το Yacht Show, το οποίο εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο δραστηριοτήτων και κοινών πρωτοβουλιών με τους διοργανωτές, για να αναδείξουμε την πόλη μας. Το σαλόνι σκαφών θα επικοινωνηθεί μέσα από την πλατφόρμα του Destination Piraeus, μέσα από την εφαρμογή για κινητά και tablets, μέσα από τον έντυπο οδηγό. Έχουμε προσλάβει σύμβουλο τουρισμού, για να φτιάξουμε ένα αναπτυξιακό τουριστικό σχέδιο το οποίο θα υποβάλουμε προς έγκριση στον ΕΟΤ. Κάναμε ομάδες εργασίας με φορείς τής πόλης και την Περιφέρεια, για να συζητήσουμε τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την κρουαζιέρα και όχι μόνο. Προβάλλουμε το Destination Piraeus σε 60 σημεία στην πόλη και στα 2 τέρμιναλ του ΟΛΠ.

Η καμπάνια περιλαμβάνει μεγάλα μπάνερ και αυτοκόλλητα. Στα τέρμιναλ κρουαζιέρας του ΟΛΠ δεν υπήρχε φωτογραφία της πόλης του Πειραιά. Είχαν πολύ ωραία σημεία της Ελλάδας, από τα Μετέωρα, τη Μήλο, τη Μύκονο, την Αλόννησο, το Μοναστηράκι, εξαιρετικά σημεία αλλά δεν ήταν Πειραιάς. Αν πάει κάποιος σήμερα θα δει ότι είναι γεμάτο από όμορφα σημεία του Πειραιά, θα δει τα μνημεία μας, τους ναούς μας, το Δημοτικό Θέατρο, το Βεάκειο κ.α. Συζητήσαμε με τον ΟΑΣΑ και προσθέσαμε νέες στάσεις στη γραμμή Χ80. Οι δέκα στάσεις έγιναν 16 στην πόλη μας. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κόκκινων και κίτρινων λεωφορείων, ώστε να παραμένουν οι τουρίστες στην πόλη μας. Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης, έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις. Καλύψαμε το κτίριο της Ραλλείου και σε μια εβδομάδα σκεπάζουμε και το Σιλό αλλά και την Κάβα Χάλαρη. Τυπώσαμε πάνω από 10.000 πολυτελή έντυπα Destination Piraeus και δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη καμπάνια στα social media. Προβλήθηκε σε Final 4 Ευρωπαϊκό και σε άλλες δράσεις. Συμμετείχαμε με περίπτερο στο Posidonia Sea Tourism Forum στο Μέγαρο Μουσικής, συμμετείχαμε με περίπτερο στο συνέδριο του Eυropean Maritime Day. Φέραμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας και υλοποιήσαμε ένα τριήμερο σημαντικών εκδηλώσεων και είπαμε ότι θα γίνει θεσμός κάθε χρόνο.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ