Αποχώρησε από το ΔΗΜΑΡ το ηγετικό στέλεχος Στέφανος Μπαγεώργος!!

Την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί στον πρόεδρο του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Στέφανος Μπαγεώργος, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την επιλογή της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη νέα κυβέρνηση.


Την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί στον πρόεδρο του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Στέφανος Μπαγεώργος, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την επιλογή της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη νέα κυβέρνηση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Κουβέλη, το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ τον ενημέρωσε ότι ισχύει η επιστολή που είχε στείλει την Τέτάρτη 27.6.2012 στην οποία ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για κυβερνητική συμμετοχή αλλά ο ίδιος, έχοντας ήδη εκφράσει τη διαφωνία του στα όργανα του κόμματος, δεν μπορεί να συμβάλλει ούτε ως μέλος της ΔΗΜΑΡ, πόσω μάλλον της ηγεσίας του.

Η τελική απόφαση του κ. Μπαγεώργου για παραίτηση και αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ κρίθηκε μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον κ. Κουβέλη.

Κατά την ωριαία συζήτηση που είχαν στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κουβέλη , ο κ. Μπαγεώργος εξέθεσε τις απόψεις του και άκουσε τον αντίλογο αλλά και το πολιτικό σκεπτικό της επιλογής της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με δεδομένο άλλωστε ότι οι δυο τους είναι επί χρόνια συνεργάτες και συναγωνιστές.

Ο κ. Μπαγεώργος ζήτησε παράταση έως σήμερα, Δευτέρα, για να ενημερώσει τον κ. Κουβέλη για την τελική του απόφαση. Δεν επείσθη να παραμείνει στη ΔΗΜΑΡ. Θεωρεί ότι η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να επιλέξει τον δρόμο της προγραμματικής αντιπολίτευσης. Ετσι, το πρωΐ της Δευτέρας δήλωσε στον κ. Κουβέλη ότι αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Μπαγεώργος ήταν υπεύθυνος του οργανωτικού της ΔΗΜΑΡ. Από το 1975, μαθητής ακόμα, είχε ενταχθεί στον Ρήγα. Το 1986 πέρασε στο ΚΚΕ εσωτερικού και έναν χρόνο αργότερα, μετά τη μετεξέλιξή του, εντάχθηκε στην ΕΑΡ, αργότερα στον ενιαίο Συνασπισμό, και μετά στον ΣΥΝ. Ηταν από τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που αποχώρησαν από το ΣΥΝ και συγκρότησαν τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαγεώργος έλεγε σε συνομιλητές του, που τον ρωτούν για την επόμενη ημέρα, ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ο τελευταίος σταθμός μιας πολυετούς και συνεχούς πορείας στον χώρο της Αριστεράς...

Η επιστολή Μπαγεώργου

Η επιστολή παραίτησης και αποχώρησης του κ. Μπαγεώργου από τη ΔΗΜΑΡ είναι η εξής :   «Προς τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα της ΚΕ

Και τα μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Η απόφαση της ΚΕ του κόμματος για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήταν χωρίς αμφιβολία, μια ιστορική απόφαση για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και το πολιτικό, ιδεολογικό ρεύμα της ανανεωτικής αριστεράς που διαχρονικά εκπροσωπούμε.

Είχα την ευκαιρία, στην διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ να εκθέσω τις απόψεις  μου.

Η ΚΕ αποφάσισε διαφορετικά. Σέβομαι απολύτως την απόφαση της.

Νομίζω ότι δικαιούμαι τον ανάλογο σεβασμό και για την δική μου επιλογή.

Δεν μπορώ να συμβάλλω, ως μέλος του κόμματος και πολύ περισσότερο της ηγεσίας του, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται .

  27  Ιουνίου  2012                                                        ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ»


Πηγή: www.tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ