Φωτό από το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη: 3/12 στη μεγάλη οθόνη με Σκιαδαρέση, Στάνκογλου, Αιβάζης

Το θέατρο «Σχολείον» της οδού Πειραιώς δεν θύμιζε σε τίποτα την Αθήνα του 2015. Το εσωτερικό είχε μεταμορφωθεί εντυπωσιακά στο ιστορικό «Ουζερί Τσιτσάνης» και εμείς βρισκόμασταν πια στο 1942.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου της «Μικράς Αγγλίας» επωμίζεται τον δύσκολο ρόλο του Βασίλη Τσιτσάνη στην ηλικία των 26 χρόνων. Μια βυζαντινή φυσιογνωμία που καθηλώνει, ένα μουσικό ταλέντο έτοιμο να εκτονώσει την ένταση που σιγοβράζει μέσα του. Τριγύρω ηθοποιοί ντυμένοι με τα εξαιρετικά κοστούμια της Άννας Μαχαιριανάκη και στολές Γερμανών αξιωματούχων που επιμελήθηκαν ειδικοί συλλέκτες. Όλα μαρτυρούν το μεράκι και την ακρίβεια της παραγωγής.

Γράφει ο  Ορέστης Ανδρεαδάκης στο cinemag.gr​

Η σκηνή διαδραματίζεται στο εσωτερικό του ουζερί που άνοιξε ο Τσιτσάνης μαζί με τον κουνιάδο του στην οδό Παύλου Μελά 22. Εκεί πέρασε τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνέθεσε τα πλέον γνωστά του τραγούδια. Μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή». Ένα τραγούδι το οποίο εμπνεύστηκε από τα γεγονότα του 1942-1943 στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη και η ταινία θα αποκαλύψει την αφορμή.
Στη σκηνή είναι μαζεμένοι όλοι οι θαμώνες του μαγαζιού, ενώ στο πάλκο βρίσκεται η νέα τραγουδίστρια του μαγαζιού Λέλα (την υποδύεται η Βασιλική Τρουφάκου).

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η νέα ταινία του Μάνουσου Μανουσάκη έχει θέμα της τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, αλλά και έναν απαγορευμένο έρωτα. Ο αντιστασιακός Γιώργος (ο βραβευμένος για τους «Αισθηματίες» Χάρης Φραγκούλης) και η Εστρέα (Χριστίνα Χειλά) είναι δυο ερωτευμένοι νέοι. Ο έρωτας όμως ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος.Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο «Ουζερί Τσιτάνης».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΙΛΑ ΦΑΜΕΛΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΥΚΙΔΟΥ, ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΖΗΣ, ΞΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΠΟΥΡΙΔΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΑΖΑΚΛΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ - ΆΝΤΑ ΓΚΟΥΡΜΠΑΛΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ ΑΕ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΟΤΕ TV
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΜΑΧΑΙΡΙΑΝΑΚΗ ΆΝΝΑ

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου 2015 από τη Feelgood Entertainment

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ