Ένα βίντεο στο Youtube του έσωσε τη ζωή - Πως τα 200.000 views γλίτωσαν τον 30χρονο άντρα από την καταδίκη

Το τσεχικό δικαστήριο καταδίκασε τον τριαντάχρονο, γνωστό και ως Jakub F, σε τριετή ποινή φυλάκισης επειδή διένειμε παράνομα software ποστάροντας links σε διάφορα forums. Αυτό επέτρεπε σε τρίτους να κατεβάσουν παράνομα το υλικό παραβιάζοντας τα πνευματικά δικαιώματα εταιρειών όπως η Microsoft.

Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο περιστατικό έγκειται στο γεγονός πως πολλές εταιρείες λογισμικού, τα προγράμματα των οποίων διένειμε ο Jakub παράνομα στην αγορά, συμφώνησαν να μην καταθέσουν μηνύσεις μετά την καταδίκη του επειδή η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες του ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα με αποτέλεσμα να του προτείνουν μία άλλη λύση. Σύμφωνα με τις εταιρείες που κινήθηκαν εναντίον του, η ζημιά που έχει προκαλέσει υπολογίζεται στα 373.000 δολάρια.

Ο 30χρονος έπρεπε λοιπόν να εμφανιστεί σε ένα video, στο οποίο να στέλνει ένα μήνυμα κατά της πειρατείας. Εάν το video αυτό κατάφερνε να φτάσει τα 200.000 views σε δυο μήνες, τότε θα του χαρίζοταν το πρόστιμο. Μέσα σε 5 μόλις μέρες το video έχει φτάσει σχεδόν τα 400.000 views.

Όπως θα δείτε, στο βίντεο ο Τζακούμπ προειδοποιεί άλλους «πειρατές» ότι πρέπει να σταματήσουν την παράνομη δραστηριότητά τους εάν θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ