Η "βασίλισσα" της δίαιτας Μαρία Ψωμά προτείνει: 10 υγιεινά σνακ για απεριόριστη κατανάλωση & θα μείνετε αδύνατη for ever

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι έχουν αγχωθεί με το βάρος τους κι αν θα καταφέρουν να χάσουν λίγα κιλά πριν τις γιορτές.

Καθημερινά σχεδόν όλοι μας απολαμβάνουμε διάφορα σνακ. Ο καθένας μάλιστα έχει μια λίστα με τα αγαπημένα του είτε για τη γρήγορη επαναφόρτιση ενέργειας είτε για την ανακούφιση της πείνας. Με άλλα λόγια τα σνακ είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Ωστόσο, οι βιομηχανίες σήμερα δίνουν λιγότερη έμφαση στα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό μας τα προϊόντα τους. Παρακάτω θα δούμε 9 από τα ποιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να προετοιμάσουμε μόνοι μας.

Γράφει η Μαρία Ψωμά, κορυφαία διαιτολόγος στο Miss Bloom

Επιλέξτε υγιεινά σνακ για την προώθηση της ευεξίας σας. Ενσωματώστε την παρακάτω λίστα στα σνακ της επόμενης εβδομάδας.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για σνακ καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη. Ιδανικά μπορείτε να το αφήσετε να παγώσει και να το συνοδεύσετε με παγωμένα μούρα δίνοντας την αίσθηση του παγωτού.

Ποπ κορν: Παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Πασπαλίστε τα με αλατοπίπερο, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και κανέλα με λίγη ζάχαρη.

Τσάι: Το τσάι δεν αποτελεί σνακ αλλά μπορεί να συνοδεύσει το δεκατιανό ή αππογευματινό σας σνακ. Λειτουργεί ακριβώς όπως ο καφές. Συχνά αρκετά άτομα κάνουν το λάθος να εκλαμβάνουν την δίψα ως πείνα. Το τσάι αποτελεί ιδανική επιλογή επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και δίνοντας στο στομάχι μια αίσθηση πληρότητας.

Ραπανάκια: Έχετε πολλούς λόγους να επιλέξετε ραπανάκια αφού: στηρίζουν την υγιή λειτουργία του ήπατος, συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενισχύουν και την παραγωγή χολής, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αποτελούν πολύ καλή πηγή μαγνησίου και περιέχουν βιταμίνες υψηλής ενέργειας του συμπλέγματος Β.

Κουνουπίδι: Γευστικά, όταν το κουνουπίδι ψηθεί είναι παρόμοιο με τη γλυκοπατάτα. Παίρνουμε ένα φρέσκο κουνουπίδι και το πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη ποσότητα από θαλασσινό αλάτι. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 400 βαθμούς για σαράντα λεπτά.

Ντομάτες με βαλσάμικο ξύδι: Η ντομάτα αποτελεί μια υγιεινή επιλογή. Ραντίζουμε τις ντομάτες με βαλσάμικο ξύδι και έτσι εύκολα και γρήγορα έχουμε ένα υπέροχο υγιεινό σνακ στο πιάτο μας.

Ασπράδια: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη και χαμηλή σε θερμίδες. Μια λεπτή κρέπα κατασκευασμένη από ασπράδι αυγού, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγη ζάχαρη θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε το!

Καρότα: Τα καρότα αποτελούν ένα ιδανικό σνακ, αφού έχουν μια φυσική γλυκιά γεύση. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Φυλάσσονται εύκολα σε ταξιδιωτικά δοχεία και είναι βολικά έτσι ώστε να τα έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελούν ιδανικό σνακ για ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει.

Ζωμό σούπας: Μείνετε μακριά από αδιαφανείς γαλακτώδεις ζωμούς από κρέμα γάλακτος. Βράστε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, προσθέστε τζίντζερ, σκόρδο και λευκό κρεμμύδι και αφήστε το να βράσει για 1 ώρα. Σύντομα θα έχετε έναν γευστικό ζωμό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Kale chips: Το kale (κέιλ) είναι μια ποικιλία σγουρής λαχανίδας με υψηλή διατροφική αξία. Πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε πρωτεϊνες και με αξιόλογη περιεκτικότητα βιταμίνης (πέντε φορές μεγαλύτερη από το σπανάκι!), ασβεστίου και βιταμίνης Α. Παρότι αποτελεί ιδανικό σνακ το κατσαρό λάχανο απαιτεί μια προετοιμασία, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο και ψεκάστε το με λάδι ελιάς και θαλασσινό αλάτι. Στη συνέχεια βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 35 βαθμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ