Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης γιορτάζουν τα 5 τους χρόνια – Τριήμερο εκδηλώσεων

Από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υποδέχεται περισσότερους από 1.500 Έλληνες δημιουργούς, σε μια γιορτή της ελληνικής μουσικής.

Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού να γιορτάζουν πέντε χρόνια δημιουργίας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποδεικνύουν μέσα από διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεων πως η ελληνική μουσική δημιουργία έχει παρόν και ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον. Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού είναι πλέον θεσμός στο χώρο της έντεχνης ελληνικής δημιουργίας: περισσότεροι από 1.500 συμμετέχοντες και πάνω από 100 τραγούδια έχουν ξεχωρίσει σε αυτούς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στις τέσσερις συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.


Η φετινή, πέμπτη χρονιά των Αγώνων δεν θα είναι διαγωνιστική, αλλά εορταστική. Ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένο αποκλειστικά στο ελληνικό τραγούδι και την πολύπλευρη δημιουργία του. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν στη Μικρή Σκηνή ανοιχτές στο ευρύ κοινό δράσεις με εργαστηριακό και ιστορικό/νοσταλγικό χαρακτήρα και με σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη των νέων συνθετών, τραγουδοποιών και στιχουργών σχετικά με τη διαδρομή του τραγουδιού από τη δημιουργία του και την καταγραφή του στο χαρτί έως την παρουσίαση στο κοινό, την ηχογράφηση και, τελικά, την έκδοσή του σε cd. Τέλος, στις 11 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, με νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης από 17 συνθέτες προηγούμενων Αγώνων. Μια γιορτή για τα πέντε χρόνια του θεσμού και, ταυτόχρονα, μια γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού που θα ηχογραφηθεί ζωντανά για την παραγωγή ενός επετειακού cd

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες, επισκευθείτε την επίσημη σελίδα των Αγώνων

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ