Περισσότεροι άνθρωποι πλέον βιώνουν την εμπειρία της κρίσης πανικού -Δεν είναι πια ταμπού

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, στις μέρες μας, βιώνουν την εμπειρία της κρίσης πανικού. ...

Από προσωπικής εμπειρίας, λοιπόν, θα σας παρουσιάσω όλα όσα έμαθα για τις κρίσεις πανικού και φυσικά θα μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές ψυχολόγου γιατί οι κρίσεις πανικού δεν είναι πια ταμπού!

Τι είναι η κρίση πανικού;

Μια κρίση πανικού είναι ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου άγχους ή φόβου χωρίς κάποια προφανή αιτία.

Ποιά είναι τα συμπτώματα της κρίσης πανικού;

Μια κρίση πανικού μπορεί να συνοδεύεται από διάφορα συμπτώματα όπως:

Ζάλη
Τρόμος
Δύσπνοια
Γρήγορη αναπνοή
Φόβος ότι το άτομο θα τρελαθεί
Ταχυκαρδία
Εφίδρωση
Πόνος στο στήθος
Ναυτία
Αίσθημα αποπροσωποποίησης
Μούδιασμα
Τάση λιποθυμίας
Αίσθημα ότι κάτι άσχημο θα συμβεί.
Πού οφείλεται μια κρίση πανικού;

Τα συμπτώματα της κρίσης πανικού μοιάζουν με τα συμπτώματα ασθενειών που σχετίζονται καθαρά με κάποια προβλήματα υγείας. Μάλιστα, όσοι παθαίνουν κρίση πανικού αρχικά πιστεύουν πως έχουν πάθει έμφραγμα ή έχει παρουσιαστεί κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας εκείνη τη στιγμή. Τέτοια προβλήματα ίσως να οφείλονται σε δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς αδένα, εγκεφαλικό, έμφραγμα, άσθμα και άλλα. Καλό θα είναι λοιπόν πριν διαγνωστεί μια κρίση πανικού να αποκλειστούν αυτές οι περιπτώσεις.

Εάν, λοιπόν, δεν πρόκειται για κάποιο τέτοιο πρόβλημα υγείας τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για να διαγνώσει εάν αυτό το επεισόδιο ήταν όντως κρίση πανικού και φυσικά να βρει την αιτία. Οι αιτίες μπορούν να είναι πάρα πολλές. Κάποιες από αυτές είναι ένα δυσάρεστο γεγονός, μια απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, έντονες αλλαγές στην καθημερινότητα σου,ένας χωρισμός αλλά και το μόνιμο άγχος για τα οικονομικά, που τόσο προβληματίζει όλους τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές φορές οι κρίσεις πανικού συνοδεύονται και από κατάθλιψη, είτε σαν αιτία είτε σαν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με έρευνες, το 50% όσων βιώσουν μια κρίση πανικού σε δημόσιο χώρο, θα εμφανίσουν αγοραφοβία.

Η αγοραφοβία είναι  το αίσθημα άγχους που βιώνει ένα άτομο όταν βρίσκεται σε πολύ κόσμο ή μακριά από το σπίτι του. Συνήθως προκύπτει από το φόβο μήπως το άτομο βιώσει μια ακόμα κρίση πανικού μπροστά σε άλλους και γίνει ρεζίλι ή δε μπορέσει να έχει γρήγορα πρόσβαση στο σπίτι του.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ