Ένα τεράστιο μουστάκι έβαλε ο Νίκος Αναστασιάδης - Τον ακολούθησαν και άλλοι διάσημοι για το Movember

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδειξε τη στήριξη του στην εκστρατεία του Movember αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και στο Facebook μια φωτογραφία του με ένα ψεύτικο μουστάκι.

«Η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά όλους» έγραψε ο κ. Αναστασιάδης στη λεζάντα με στόχο να συμμετάσχει κι αυτός όπως μπορεί στην παγκόσμια εκστρατεία του Movember Foundation για τον ανδρικό καρκίνο.

Το παράδειγμα του ακολούθησαν κι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης της Μεγαλονήσου. Το Movember είναι ένα κίνημα το οποίο αναβιώνει κάθε Νοέμβριο, από το 2004 μέχρι σήμερα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού κυρίως για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και για άλλες μορφές καρκίνου που πλήττουν τους άνδρες, όπως καρκίνο των όρχεων, καθώς και για την ψυχική υγεία των ανδρών.

Η εκστρατεία ονομάζεται Movember, ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις moustache ή mo (μουστάκι στην αυστραλέζικη αργκό) και November (Νοέμβριος). Το Ίδρυμα καλεί τους άνδρες να παραμείνουν αξύριστοι για όλο το μήνα Νοέμβριο και να ζητήσουν από συγγενείς και φίλους να χρηματοδοτήσουν την καμπάνια.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα Νέα, το ίδρυμα Movember χρηματοδοτεί πάνω από 800 προγράμματα σε 21 χώρες. Πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ μένουν αξύριστοι για ένα μήνα προκειμένου να συμμετέχουν και να χρηματοδοτήσουν την εκστρατεία.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ