Μοσχάρι ψητό με λαχανικά: απλή μαγειρική μαγεία

Προετοιμασία: Εύκολη συνταγή και σχετικά γρήγορη. Πιό νόστιμη με κανονικό μοσχάρι αντί γάλακτος, παρότι το δεύτερο είναι σαφώς πιο τρυφερό. Η προετοιμασία και το μαγείρεμα είναι συνολικά 40-50 λεπτά περίπου.


Υλικά (για 4 άτομα)
700 γραμ. μοσχάρι σε ένα κομμάτι (νουά ή ακόμη καλύτερα κιλότο)
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μπαστούνι σέλερι σε κυβάκια
1 μεσαίο καρότο σε κυβάκια
1 μικρή μελιτζάνα σε κυβάκια
1 μεσαίο κολοκύθι σε κυβάκια
2 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη
1 κ.σ. κουκουνάρια
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
2 ώριμες σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. δενδρολίβανο


syntagi kreas psito (moshari - noua, kiloto) me lahanikasyntages kreas psito (moshari) me lahanikasintagi mosxari psito me lahanikasintags kreas (mosxari) psito me laxanika

Ετοιμάζετε τις πιπεριές:
Τις ψήνετε στο γκριλ, γυρνώντας τες μέχρι να μαυρίσουν παντού. Τις κλείνετε σε σακούλα τροφίμων ή πλαστική (τύπου σουπερμάρκετ) να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Πετάτε τα σπόρια και τις κόβετε σε λωρίδες πάχους 1-1,5 εκ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Kάνετε το κρέας: Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι (που ιδανικά να μπορεί να μπει και στο φούρνο), βάζετε το κρέας και το τσιγαρίζετε σε όλες του τις πλευρές, ώστε να σφραγιστούν οι πόροι και να ροδίσει καλά, περίπου 10 λεπτά. Το βάζετε στο φούρνο (αν δεν μπαίνει το τηγάνι, βάλτε το σε άλλο σκεύος) και το ψήνετε περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας), ή ώσπου το κρέας να είναι όπως σας αρέσει (στα 20 λεπτά είναι μέσα ροζ). Το βγάζετε, το σκεπάζετε παντού με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι το σερβίρισμα.
sintagi kreas (moshari) psito me lahanikasintagi kreas moshari psito me lahanika

Ετοιμάζετε τα λαχανικά:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κυβάκια σέλερι, καρότου, κολοκυθιού και μελιτζάνας να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας συχνά για 10-12 λεπτά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 5 λεπτά αργότερα τις ψημένες και κομμένες πιπεριές, διορθώνετε το αλάτι, σκεπάζετε και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 18-20 λεπτά.
Σερβίρισμα: Αδειάζετε τα λαχανικά σε πιατέλα, βάζετε το κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες στο πλάι και σερβίρετε.
Σημείωση: Χρησιμοποιείστε καλοακονισμένο μαχαίρι για το κόψιμο. Το λίγο ζουμί που θα βγάλει το κρέας καθώς θα το κόβετε, προσθέστε το στα λαχανικά. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο, αλλά αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο πιάτο μια γραμμή ωμού ελαιόλαδου.


Πηγή: www.pandespani.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ