Αποκλειστικές φωτό: Ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η διάσημη σύζυγος του Μαρίνα Καρέλλα σε τρυφερές στιγμές - αγκαλιά στην Αθήνα

Συνάντησα τον διάσημο συγγραφέα πρίγκιπα Μιχαήλ και την εικαστικό σύζηγο του Μαρίνα Καρέλλα, στο Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα της Βέτας Στεφανίδου - Τσουκαλά.

Εντυπωσιάστικα από την τρυφερότητα με την οποία το ζευγάρι παρακολούθησε τους λυρικούς καλλιτέχνες και τους χορευτές. Με την ευκαιρία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής λοιπόν έκανα ένα vintage αφιέρωμα σε αυτόν τον παραμυθένιο έρωτα.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, γεννήθηκε στη Ρώμη, στις 7 Ιανουαρίου 1939. Το  μοναδικό παιδί του Πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδας και της πριγκίπισσας της Ορλεάνης, Φραγκίσκης ντε Γκιζ, αδελφής του Ερρίκου, Κόμη των Παρισίων. Ο πατέρας του, πέθανε όταν ο Μιχαήλ ήταν μόλις ενός έτους


Κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, μετακόμισε με την μητέρα του στο Ισπανικό Μαρόκο, στο σπίτι της μητέρας της Φραγκίσκης. Από το 1945 ως το 1948 έζησαν στην Μάλαγα της Ισπανίας, πριν μετακομίσουν τελικά στο Παρίσι. Όταν το 1953 η Φραγκίσκη πεθαίνει, ο πρίγκιπας Μιχαήλ ζει με τον οικογένεια του θείου του, Κόμη των Παρισίων. 

Φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο στη Γαλλία και αποφοιτά με 2 πτυχία. Λαμβάνει το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο Πολιτικών επιστημών της Ρώμης το 1960. Μετά, πηγαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  

Υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία για 4 χρόνια στο Ιππικό-Τεθωρακισμένα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο βασιλιά Παύλος τον δέχεται σαν δικό του παιδί και ζει μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική βασιλική οικογένεια στο Τατόι και στα Ανάκτορα Αθηνών.

Η Μαρίνα Καρέλλα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου 1940. Γονείς της ήταν ο βιομήχανος Θεόδωρος Καρέλλας και η Έλλη Χαλικιοπούλου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1960-3). 

Μαθήτρια του Γ. Τσαρούχη αλλά και του σπουδαίου ζωγράφου Όσκαρ Κοκόσκα.  Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, στην Ecole des beaux-arts (1963-5) και στο Σάλτσμπουργκ, στην Σχολή Kokoschka. Η Μαρίνα Καρέλλα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1966, όταν παρουσίασε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της στο Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων στην Ιταλία.

Όταν ένας πρίγκιπας παντρευόταν μια «κοινή θνητή»


Στις 7 Φεβρουαρίου 1965, η Μαρίνα Καρέλλα και ο πρίγκιπας Μιχαήλ παντρέυονται στην Αθήνα. Καθώς η Μαρίνα Καρέλλα δεν προήρχετο από βασιλική οικογένεια, ο πρίγκιπας Μιχαήλ παραιτήθηκε από τα δικαιώματα του στον Ελληνικό θρόνο.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ στο μέσον, καλεσμένος στην οικία της Μαρίνας Καρέλλας, στις γιορτές των Χριστουγέννων, το 1961

 Από το 1965 ως το 1972, το ζευγάρι ζει στο Μαρούσι, σε ένα ωραίο σπίτι στα σύνορα με τη Κηφισιά, πίσω από το Κτήμα Συγγρού.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ