Τina Turner: Η γιαγιά του τραγουδιού έφαγε ξύλο από τον άντρα της διέκοψε την καριέρα & γύρισε δυνατή με Private dancer!

Η Tina Turner, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Anna Mae Bullock, γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου το 1939.

Είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, που η καριέρα της μετράει περίπου 50 χρόνια. Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία για τη μουσική της και δίκαια κουβαλάει τον τίτλο, “γιαγιά της Rock ‘n’ Roll“.

Η Tina ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα έχοντας δίπλα το σύζυγό της, Ike Turner. Μεγάλες επιτυχίες την έκαναν πολύ γρήγορα γνωστή στο κοινό, επιτυχίες όπως : River deep –Mountain high και Proud Mary.

To 1978 μετά από βία που άσκησε ο Ike πάνω της, η Tina αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Παρ΄όλα αυτά έμεινε μακριά από το τραγούδι αρκετά χρόνια. Σιγά- σιγά αφού μάζεψε τα κομμάτια της, άρχισε να χτίζει ξανά την καριέρα της, λιθαράκι- λιθαράκι.

Το 1983 βγάζει το single, Let’s stay together και το 1984 κυκλοφορεί το πρώτο της solo album με τίτλο, ΄΄Private Dancer΄΄.

Πήρε μέρος σε αρκέτες ταινίες όπως, Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome, Last Action Hero. Τα album της, πούλησαν παγκοσμίως 180 εκατομμύρια αντίτυπα και αναδείχθηκε η πιο επιτυχημένη ροκ καλλιτέχνης. Επίσης στις συναυλίες της, πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια από οποιονδήποτε solo καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Το τραγούδι της, What‘s Love Got to Do with It, σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 στην Αμερική και στο νούμερο 3 στην Ευρώπη, καθώς αποτελεί με διαφορά μέχρι και σήμερα το νούμερο ένα hit της Tina Turner.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το δεύτερό της single, με τίτλο One of the living. To Νοέμβριο κυκλοφόρησε ακόμα ένα single με τίτλο its only love, με τη συμμετοχή του bryan adams, το οποίο είχε κερδίσει υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy, για το βραβείο καλύτερης ροκ εκτέλεσης από ντουέτο. \
Συνεχίζοντας η Tina, τη μεγάλη της καριέρα, ηχογραφεί ένα νέο album με τίτλο, ΄΄Break every rule΄΄, το 1986. Την ίδια χρονιά γράφει την αυτοβιογραφία της με τίτλο I, Tina στο οποίο περιγράφει στιγμές απο τη ζωή της μαζί με τον Ιke Turner.

Μέσα στο παραπάνω άλμπουμ υπήρχαν επιτυχίες με τεράστιο αριθμό πωλήσεων όπως, Typical male, two people, back where you started, what you get is what you see.
Προς το τέλος του 1989, η Tina κυκλοφορεί ένα ακόμα άλμπουμ της με τίτλο,΄΄Foreign Affair΄΄. To 1990 πραγματοποιείται μία απο τις μεγαλύτερες περιοδείες της στην Ευρώπη. Τη χρονιά που ακολουθεί ηχογραφεί ακόμα ένα δίσκο που είχε τον τίτλο, ΄΄Simple the best΄΄. Με το τραγούδι Nutbush City Limits, η Τina έμεινε για αρκετές εβδομάδες μέσα στα 30 καλύτερα τραγούδια της Ευρώπης.

Προς το τέλος του 1997 , η Tina Turner, συμμετέχει μαζί με τον Eros Ramazzotti στη μεγάλη επιτυχία, cose della vita. Το συγκεκριμένο ντουέτο έγινε ένα από τα μεγαλύτερα hit στην Ευρώπη.
Το 1999 βγαίνει στην κυκλοφορία ένας νέος δίσκος, με τίτλο ΄΄When the Heartache Is Over΄΄. To 2003 τραγουδά με τον εξαιρετικό Phil Collins το τραγούδι Great spirits για την ταινία της Disney, ο αδερφός μου ο αρκούδος.

Το 2004 η Tina Turner, κυκλοφορεί ένα νέο δίσκο με τίτλο,΄΄ All the best΄΄, και περιλαμβάνει το single open arms, το οποίο έγινε hit στην Ευρώπη.
Στην επέτειο των 50 χρόνων των βραβείων Grammy, η Tina Turner μαζί με τη Beyonce , το Φεβρουάριο του 2008, τραγούδισαν το River. Το 2009 κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ με τίτλο,΄΄Tina Live΄΄.

Τον Ιούνιο του 2012, η Tina Turner παρακολούθησε μια επίδειξη μόδας στο Πεκίνο για να υποστηρίξει τον Giorgio Armani. Αυτή τη στιγμή ηχογραφεί το “Beyond 2”, τη συνέχεια του πολύ επιτυχημένου CD, “Beyond”.

Παντρεύτηκε μετά από πολλά χρόνια σχέσης με τον Erwin Bach η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Tina Turner, με μια σεμνή τελετή στην Ελβετία, όπου και μένουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ