Τσίπρας: Η Ελλάδα να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό - Όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου

Την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισαν ως στρατηγική, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και Μπενιαμίν Νετανιάχου αμέσως μετά τη δίωρη και πλέον συνάντησή τους.

Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του τόνισε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά στρατηγικής συνεργασίας αυτό όμως δεν σημαίνει, προσέθεσε, ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, η οικονομία, η έρευνα, και η τεχνολογία.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε υπουργικό επίπεδο θα συνεχιστεί με συναντήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο, και αμέσως μετά θα προετοιμαστεί η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Ισραήλ.\

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό για να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας σε ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει άλυτο όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και κατέθεσε στεφάνι στην αίθουσα μνήμης του μουσείου.

Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ