Good News: Ο Γεώργιος Τσώκος από καθηγητής στο Harvard, νέος Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

O Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard, Γεώργιος Τσώκος, είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την παραίτηση του Δημήτρη Μπερτσιμά. 

Στην ψηφοφορία μεταξύ των 5 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου, ο κ. Τσώκος έλαβε 3 ψήφους (των Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, Γεώργιου Κρεατσά και Ελένης Ματντζουράνη) και ο Αλέξανδρος Νεχαμάς (καθηγητής  Φιλοσοφίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Princeton) δύο ( των Ευγενίας Μπουρνόβα και Γλυκερίας Σιούτη).

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Γεώργιος Τσώκος γεννήθηκε στο Μίστρο Ευβοίας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών από όπου το 1977 έλαβε, επίσης, το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική.

Έχει ειδικευτεί στην Παθολογία και τη Ρευματολογία. Το 1979 μετέβη στις ΗΠΑ όπου ακολούθησε μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα και, παράλληλα, άσκησε και καθήκοντα σε πολλές διοικητικές θέσεις. Σήμερα είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και διευθυντής του τμήματος Κλινικής Ρευματολογίας στο κύριο Πανεπιστημιακά Νοσοκομείο Beth Israel Deaconess Medical Center της Ιατρικής Σχολής του ίδιου πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ