100 στελέχη ζητούν παρέμβαση Καραμανλή & Σαμαρά: Κίνδυνος για διάσπαση του κόμματος

100 στελέχη της ΝΔ με επιστολή τους επισημαίνουν τον κίνδυνο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας και ζητούν να παρέμβουν πάραυτα οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιώργος Σούρλας, οι βουλευτές επιδιώκουν να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών που έχει πάρει διαστάσεις «εμφύλιας σύρραξης».

Οπως αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής τα 100 στελέχη πρόκειται για μια «πρωτοφανή και αδικαιολόγητη διαμάχη, με σκληρές αντιπαραθέσεις που αν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μια εύθραυστη ενότητα, με βαθιές ρωγμές, χωρίς συνοχή και με πληγωμένη την εκλογική βάση».

Επίσης τονίζουν χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά επιβάλλεται άμεσα να αποτραπούν, όταν μάλιστα διαδραματίζονται σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, που η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη, όχι μόνο ως αντιπολίτευση, αλλά ως μελλοντική κυβέρνηση».

«Οι οπαδοί της παράταξης, των οποίων η παράκληση να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας με ευπρέπεια και να αποφευχθούν οι στείρες αντιπαραθέσεις αγνοήθηκε από τους υποψηφίους αρχηγούς, περιμένουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες, αλλά πρωτίστως από τους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς, που τίμησαν και τιμήθηκαν από την παράταξη και μπορούν με την παρέμβασή τους να διασφαλίσουν την ενότητα» υπογραμμίζουν τέλος τα 100 στελέχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ