Κλειστά όλα τα θεάματα στη Γαλλία: Καταστράφηκε η showbiz από την τρομοκρατία - Ζητούν 50 εκατομμύρια ευρώ βοήθεια

Ενα σχέδιο υποστήριξης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε το Γαλλικό Συνδικάτο Παραγωγών, Διανομέων και Διαχειριστών αιθουσών μουσικών θεαμάτων προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις δαπάνες για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

«Σήμερα πρέπει να αναθεωρηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας και το οικονομικό μοντέλο του τομέα των θεαμάτων», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Prodiss σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στα νέα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να υιοθετηθούν, «στη μείωση των πωλήσεων εισιτηρίων που παρατηρήθηκε την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις» και «στην ακύρωση θεαμάτων».

Σε αυτό το πλαίσιο το Prodiss εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου 4 εκατομμυρίων ευρώ μετά τις επιθέσεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

«Όμως το κύμα του σοκ απαιτεί ένα ευρύ σχέδιο μεσοπρόθεσμης βοήθειας από την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις το Συνδικάτο εκτιμά ότι οι ανάγκες του ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ», επισημαίνει το Prodiss.

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, σύμφωνα με το θέμα της Καθημερινής, το Prodiss έκανε μια πτώση περίπου 80% στις πωλήσεις εισιτηρίων συναυλιών και άλλων θεαμάτων, σε σχέση με τα ποσοστά που καταγράφονται κανονικά αυτή την περίοδο του έτους.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τα θύματα των επιθέσεων και τους συγγενείς τους, το Συνδικάτο «πρότεινε» «στα μέλη του που το επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν ένα ταμείο βοήθειας», το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο που πωλείται τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα το Prodiss δεσμεύθηκε να βοηθήσει τα μέλη του «να λάβουν μέτρα ασφαλείας τα οποία θα είναι απαραίτητα» και εξετάζει το ενδεχόμενο να «προτείνει το ονομαστικό εισιτήριο, που θα επιτρέψει να διευκολυνθούν οι έλεγχοι ταυτότητας στις εισόδους των αιθουσών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ