Παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ: "Έχετε καταλάβει ποιος έχει την ευθύνη..." - Όλος ο διάλογος

Την παραίτησή του από την μεταβατική προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις του είπε πως παραδίδει στον Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να εκτονώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί και να διασφαλίσει την ενότητα. Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα πάει στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το άρθρο της Ημερισίας, οι δηλώσεις Μεϊμαράκη: Eπειδή αντιλαμβάνομαι ότι σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου πολλές φορές χυδαία, ανήθικη που πάντως δε συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί πάρα πολύ μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πολύ στεναχωρημένοι για να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση, όρισα τον Γ. Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο. Και παραδίδω την έδρα μου στην μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον κ. Πλακιωτάκη συνεχίζοντας την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος του κόμματος.

  • Δημοσιογράφος: Από ποιον εκπορεύονται οι επιθέσεις;
  • Μεϊμαράκης: Νομίζω το έχετε όλοι καταλάβει.
  • Δημοσιογράφος: Ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη;
  • Μεϊμαράκης: Επειδή υπηρετώ την ενότητα και τα έχω πει, δεν συμβάλλουν αυτές οι ερωτήσεις. Θα τα συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή.
  • Δημοσιογράφος: Θα πάτε στην ΚΟ;
  • Μεϊμαράκης: Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί ενότητα του κόμματος
  • Δημοσιογράφος: Μα είναι σε μια ώρα!
  • Μεϊμαράκης: Μια ώρα είναι πάρα πολύ για να σκεφθείς
  • Δημοσιογράφος: Υπάρχει θέμα διάσπασης;
  • Μεϊμαράκης: Διαβεβαιώνω ότι αυτό το κάνω για την ενότητα. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει, δικαίωμά του.
  • Δημοσιογράφος: Κάποιοι λένε για δημιουργία νέου κόμματος
  • Μεϊμαράκης: Ποιοι; Εχετε ακούσει κάτι και δεν ξέρω;

 Λίγο νωρίτερα είχε ορίσει αντιπρόεδρο του κόμματος τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος βεβαίως θα αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου.

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24.11.2015) το γραφείο Τύπου του κόμματος. Η τοποθέτηση του νέου αντιπροέδρου της ΝΔ έρχεται λίγες ώρες πριν από την κρισιμότατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, στις 19:00 το απόγευμα, όπου όλοι περιμένουν να δουν αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αν θα παραμείνει στην ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, μεταβατικός πρόεδρος θα οριστεί ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος και θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές στις 13 και 20 Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Εν τω μεταξύ, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διαψεύδει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να ζητά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Εμείς έχουμε διευκρινίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει τέτοια δήλωση» ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με το real.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «στον ενικό», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τo να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση. Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση (αύριο) και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ