Ραγδαίες εξελίξεις: Αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης με απόφαση Μεϊμαράκη

Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, όρισε αντιπρόεδρο του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ή όχι.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, μεταβατικός πρόεδρος θα οριστεί ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος και θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές στις 13 και 20 Δεκεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί από χθες με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υπόδειξη του κ. Πλακιωτάκη ως διαδόχου του, στον απόηχο της εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης που ακολούθησε την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ.


Μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του Star ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις αιχμές του προς τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως αφού αυτός που τον πρότεινε αίρει την εμπιστοσύνη του, τότε και εκείνος οφείλει με τη δημοκρατική του ευαισθησία να υποβάλλει παραίτηση.
Προχώρησε περαιτέρω διευκρινίζοντας ότι αν δεν πάρει δημόσια θέση ο πρώην πρωθυπουργός, τότε ο κ. Μεϊμαράκης θα παραιτείτο, ορίζοντας ως αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη.
Σε αυτό το φόντο συγκαλείται σήμερα το απόγευμα η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για να συζητηθεί επισήμως η στάση του κόμματος στον προϋπολογισμό αλλά και τα θέματα της εκλογής.
Νωρίτερα χθες, ευθεία επίθεση κατά του Ευ. Μεϊμαράκη είχε εξαπολύσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Mega και χαρακτηρίζοντας προσχηματικά τα όσα ειπώθηκαν περί παραίτησης του προέδρου της ΝΔ εάν και εκείνος παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειάρχη.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί σήμερα στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" μίλησε για ανάγκη να αλλάξει η συζήτηση στη ΝΔ και να περιστραφεί γύρω από τη στάση που θα τηρήσει ο κάθε υποψήφιος αρχηγός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ