Ποιος είναι ο άνδρας που έδωσε το διαμέρισμά του στον «εγκέφαλο» των επιθέσεων στο Παρίσι; Φυλακή για μαχαίρωμα 16χρονου & "νονός" για ενοίκια

Ο Jawad Bendaoud, ο όγδοος από τους συλληφθέντες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Σαιντ Ντενί, που είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου ταμπουρώθηκαν οι τζιχαντιστές, παραμένει υπό κράτηση ενώ οι υπόλοιποι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Σύμφωνα με το άρθρο της Daily Mail, το «βιογραφικό» του άνδρα που δήλωσε πως παραχωρώντας το διαμέρισμά του έκανε «μια εξυπηρέτηση» και πως δεν γνώριζε τίποτα για τους ανθρώπους που έμεναν εκεί, αποδεικνύεται πλούσιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Bendaoud είχε καταδικαστεί στο παρελθόν επειδή είχε μαχαιρώσει έναν άνθρωπο μέχρι θανάτου ενώ παραδέχθηκε πως είχε παραχωρήσει το διαμέρισμά του στον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τον «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Κατά τη επιχείρηση σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ο ίδιος ο Αμπααούντ, η ξαδέλφη του Χασνά Αιτ Μπουλαχσέν και ακόμα ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Σε 8ετη φυλάκιση για το φόνο 16χρονου μαθητή με μαχαίρι είχε καταδικαστεί το 2008 ο Bendaoud. Δράστης και θύμα τσακωνόντουσαν για ένα κινητό τηλέφωνο και ο Bendaoud υποστηρίζει πως βρέθηκε σε αυτοάμυνα όταν σκότωσε τον 16χρονο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές από το Παρίσι.

«Ο Bendaoud απέφυγε την κατηγορία για δολοφονία και έκτισε μια σχετικά μικρή ποινή για ανθρωποκτονία, πριν αφεθεί ελεύθερος» προσθέτει η πηγή.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 26 Δεκεμβρίου του 2006 στη Rue de Corbillion στο Σαιντ Ντενί. Ο Bendaoud αφέθηκε ελεύθερος το 2013 και έγινε έκτοτε το «αφεντικό» της Rue Corbillon. Όχι μόνο συνδέθηκε με κυκλώματα ναρκωτικών αλλά ήταν και ο «ισχυρός άνδρας» που «ξεκαθάριζε» τους ενοίκους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

«Βίαιο και επικίνδυνο» και γνωστό «αρχηγό συμμορίας» σε μια περιοχή όπου το εμπόριο ναρκωτικών ανθεί περιγράφει άλλη πηγή που γνωρίζει τον Bendaoud.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ