Η επιτυχημένη συγγραφέας Κατερίνα Τσεμπερλίδου μας συμβουλεύει πως να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πετύχουν στη ζωή τους

Σε μια εποχή με τόσα ερεθίσματα, τόσες πληροφορίες και τόσες πηγές τα παιδιά μας πυρπολούνται από πληθώρα τρόπων, συμπεριφορών, πληροφοριών, αρχών και αξιών

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα παιδιά μας, μας χρειάζονται για να τους δείξουμε το δρόμο, το σωστό, να τους δώσουμε αξίες και αρχές, να τους δώσουμε τα εφόδια για να πετύχουν στη ζωή. Κάθε σωστός γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του.

Σεβασμός. Διδάξτε τους το σεβασμό. Στον εαυτό τους, στα πιστεύω τους, στους άλλους, στους μεγαλύτερους, στο περιβάλλον, στα ζώα, στο καθετί. Να σέβονται αυτό που έχουν, να σέβονται αυτό που έχει ο άλλος, να σέβονται την προσπάθεια.

Υπευθυνότητα. Κάθε πράξη μας έχει τις συνέπειές της. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν ότι κάθε τους επιλογή, κάθε τους πράξη και λόγος έχει κάποιες συνέπειες. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και το τι κάνουμε και τι λέμε και αναλαμβάνουμε αυτές τις ευθύνες.

Δε λέμε ψέματα. Προτιμάμε την ειλικρίνεια, από ένα ψέμα που θα μας γλιτώσει από μια τιμωρία. Μπορούμε να κάνουμε λάθη αλλά δε χρειάζεται να πούμε ψέματα για αυτά. Τα παιδιά που μαθαίνουν στην ειλικρίνεια από μικρή ηλικία, διατηρούν αυτή την αρετή και μεγαλώνοντας.

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ