Ο έρωτας & η πολιτική του Χριστόφορου Παπακαλιάτη: "Ο Άλλος Κόσμος" - Μια διεθνής ταινία με το βλέμμα στα Όσκαρ!

Μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το επιτυχημένο, καλλιτεχνικά και εισπρακτικά, "Αν...", ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες με τη δεύτερη μεγάλου μήκους δημιουργία του.

Με τίτλο "Ένας Άλλος Κόσμος", ο ταλαντούχος δημιουργός στοχεύει να μας παρουσιάσει τρεις ερωτικές ιστορίες ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους πολίτες διαφορετικών γενεών στην Ευρώπη της κρίσης.

"Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική - πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο το 2013.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη συνέντευξη τύπου της νέας ταινίας.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τους δύο από τους ξένους ηθοποιούς της ταινίας, τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζ.Κ.Σίμονς και την Σουηδέζα Άντρεα Όσβαρ, οι οποίοι μίλησαν για τον Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο αλλά και την εμπειρία των γυρισμάτων στη χώρα μας.

"Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά - σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρεις διαφορετικές ταινίες."

Η ταινία "Ένας Άλλος Κόσμος" θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 17 Δεκεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Village, ενώ θα κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό με τον τίτλο "Worlds Apart".

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κούρτης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ