Ο Βαγγέλης Δρίσκας μάς κακομαθαίνει γλυκά: Πως να απολαύσετε το τέλειο Cheesecake με φύλλο κρούστας

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi για την παραχώρηση της συγκεκριμένης συνταγής.

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 20 εκ.

½ κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

150 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

1 κιλό ρικότα

100 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

100 γρ. σταφίδες

100 ml ανθόνερο

Λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας  ΜΠΑΧΑΡ

Άχνη ζάχαρη & μαρμελάδα από φρούτα του δάσους για το σερβίρισμα

Μουσκέψτε τις σταφίδες στο ανθόνερο για 30 λεπτά.

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Κρατήστε 4 φύλλα για την επιφάνεια του γλυκού και αλείψτε τα υπόλοιπα με το λιωμένο βούτυρο τοποθετώντας τα το ένα επάνω στο άλλο. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο το εσωτερικό μίας φόρμας για κέικ με ελατήριο και απλώστε τα φύλλα, καλύπτοντας το εσωτερικό και τα τοιχώματα της φόρμας.

Χτυπήστε στο μίξερ τη ρικότα με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα χωρίς σβόλους και προσθέστε ένα – ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέστε το αλεύρι, τις σταφίδες με το ανθόνερο και την εσάνς  και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Αδειάστε το μείγμα στην φόρμα με τα στρωμένα φύλλα. Διπλώστε τις άκρες που προεξέχουν προς τα μέσα. Τσαλακώστε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και καλύψτε την επιφάνεια. Ραντίστε τα με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει, βάλτε κουταλιές από την μαρμελάδα στην επιφάνεια, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Who is Who:


Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ