Παρασκευή 20/11/2015 Παρίσι La joie de vivre: Οι νέοι βγήκαν έξω & γιόρτασαν την ζωή

Ακριβώς μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, η «Πόλη του φωτός» γέμισε φωνές, μουσική και χρώμα: η νεολαία χειροκροτούσε, σφύριζε σε χαρούμενους ρυθμούς, φώναζε αισιόδοξα συνθήματα. Και ξαφνικά μουσική ρέγκε ακούστηκε έξω από το θέατρο Bataclan μέσα σε ένα κίτρινο βαν...

Κάποιοι κρατιόντουσαν χέρι χέρι και σήκωναν ψηλά κουτάκια μπύρας. Άλλοι ήρθαν με τα παιδιά τους. Από ένα διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου δίπλα στο συναυλιακό χώρο - όπου 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα - ένας άνδρας άρχισε να τραγουδά την Μασσαλιώτιδα.

Στο πεζοδρόμιο, που ήταν φωτισμένο από κεριά, μαζεύτηκαν παρέες δεκάδων ατόμων και σιγοτραγουδούσαν. Οπως σημειώνει ο Guardian, η νεολαία του Παρισιού έστειλε χθες μήνυμα για τις αθάνατες αξίες: Θόρυβος, χαρά, φως.

Μία εβδομάδα μετά, το κλίμα στο Παρίσι έχει αλλάξει. Ο τρόμος έχει δώσει τη θέση του στη θλίψη. Τώρα έχει αποκτήσει «όνομα», ιστορία.

Στον κήπο απέναντι από το Bataclan, τα πρόσωπα εκείνων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις - 130 άτομα – κοιτάζουν την πόλη... Αυτή η πόλη όμως πλημμυρίζει χαρά και δε φοβάται...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ