Άδωνις, Τζιτζικώστας, Κυριάκος & Μεϊμαράκης: Τι λένε μια μέρα πριν την κρίσιμη εκλογή για την προεδρία της ΝΔ

Σε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Δείτε τι δήλωσαν οι τέσσερις πολιτικοί για την ΝΔ.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Εάν είμαι αρχηγός της ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ


«Εάν είμαι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος και κάλεσε τους συνυποψηφίους του να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό ώστε οι ψηφοφόροι της ΝΔ να «δώσουν μια καθαρή εντολή».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι πολύ προτιμότερες οι εκλογές «από το να χάσει η χώρα κι άλλο χρόνο». 

Μεϊμαράκης: Μόνη αξιόπιστη δύναμη σιγουριάς είναι η ΝΔ


Μήνυμα προς τους νεοδημοκράτες στέλνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εν όψει των αυριανών εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία μόνη αξιόπιστη δύναμη σιγουριάς, σταθερότητας και ελπίδας είναι η Νέα Δημοκρατία. «Την Κυριακή όλοι μαζί κάνουμε πιο μεγάλη και πιο δυνατή τη Νέα Δημοκρατία», τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει ακόμα ανακοινώσει που θα ψηφίσει, ούτε και την ώρα προσέλευσής του στις κάλπες. Το βέβαιο είναι ότι θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα στα γραφεία της Συγγρού. Πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται μετά τις 20.30.

Τζιτζικώστας: Η συναίνεση στην κυβέρνηση είναι συνενοχή


«Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί δεν είναι συναίνεση, είναι συνενοχή», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως η «Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συμπράξει με ανθρώπους οι οποίοι έχουν βαθιές ιδεοληψίες, ανικανότητα και το αποδεικνύουν καθημερινά, και όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας» αλλά και στα εθνικά θέματα.

Μητσοτάκης: Αν χρειαστεί, η χώρα θα αντέξει εκλογές


Το ενδεχόμενο συνεννόησης με την παρούσα κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «επικίνδυνη», απέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας από τους τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ απομένουν λιγότερες από 24 ώρες για τη διαδικασία εκλογής στο κόμμα.

«Δεν βλέπω κανένα περιθώριο συναίνεσης με αυτή την κυβέρνηση ούτε μπορώ να φανταστώ πώς ένας μεγάλος συνασπισμός θα λειτουργήσει σε όφελος της χώρας. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι επικίνδυνη. Μια κυβέρνηση η οποία δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Μια κυβέρνηση η οποία συνολικά απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου είναι και ανίκανοι και εμμονικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ