On-line dating: Οι κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε

Το διαδικτυακό φλερτ είναι ένα παιχνίδι με τους δικούς του κανόνες, τους οποίους πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν και να σέβονται.

Το διαδικτυακό φλερτ είναι ένα παιχνίδι με τους δικούς του κανόνες, τους οποίους πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν και να σέβονται. Αν είστε καινούργιες στο παιχνίδι του on-line dating, ενδέχεται να τα βρείτε μπαστούνια με τις δεκάδες φόρμες που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε και τα προφίλ που θα χρειαστεί να δμημιουργήσετε.



Ομως, μην απογοητεύεστε. Με την βοήθειά του kathimerini.gr και λίγη υπομονή, η αναζήτησή σας θα αποδώσει καρπούς -λέμε! Για να σας διευκολύνουμε καταρτίσαμε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.



Οσο πιο λίγα, τόσο πιο καλά

Οταν δημιουργείτε το προφίλ σας, να έχετε πάντα κατά νου τι σας τράβηξε στα προφίλ των άλλων. Η ευγένεια και η λακωνικότητα δείχνουν ότι ξέρετε ποιες είστε και -συμαντικότατο- τι ψάχνετε.

Να είστε ειλικρινείς

Αποφύγετε τον πειρασμό να αναρτήσετε φωτογραφίες από την εποχή που πηγαίνατε σχολείο, όταν είχατε κοιλιά πλάκα και έλειπαν οι προδοτικές ρυτιδούλες γύρω από τα μάτια. Αν αυτές είναι οι μόνες φωτογραφίες που έχετε -συμβαίνουν κι αυτά!- ζητήστε από μια φίλη να σας βγάλει μερικές καινούργιες. Αποφύγετε επίσης τις σπόντες για το πόσα λεφτά βγάζετε ή το πόσο σημαντική θέση κατέχετε. Τα ψέματα δεν θα σας οφελήσουν -αργά ή γρήγορα οι ενδιαφερόμενοι θα ανακαλύψουν την αλήθεια και δεν πρόκειται να σας δώσουν άλλη ευκαιρία.

Ποτέ μην δίνετε χρήματα

Οσο και αν θα θέλατε να πιστεύετε ότι η σχέση σας με κάποιον που γνωρίσατε στο δίκτυο έχει προχωρήσει, ποτέ μην υποχωρήσετε σε εκκλήσεις για δανεισμό χρημάτων.

Να είστε πάντα ευγενικές

Οι ανιαροί άνθρωποι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Ομως στην πραγματική ζωή -στο γραφείο για παράδειγμα- είμαστε υποχρεωμένοι να τους ανεχόμαστε και να προσπαθούμε να τους απομακρύνουμε με ευγένεια. Την ίδια ευγένεια οφείλουμε να επιστρατεύουμε και στο δίκτυο. Οταν μια συζήτηση ξεστρατίζει ή όταν συνειδητοποιούμε ότι το πρόσωπο με το οποίο μιλάμε δεν είναι «εκείνος», προσπαθούμε να διακόψουμε τη κουβέντα με κάποιο πρόσχημα ή αποφεύγουμε να δώσουμε συνέχεια στη γνωριμία, αγνοώντας τα e-mail του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εκφραζόμαστε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Εχετε υπομονή

Το διαδικτυακό φλερτ θέλει χρόνο. Γι' αυτό μια μηνιαία συνδρομή σε ένα από τα γνωστά site γνωριμιών είναι πεταμένα λεφτά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ