Good News: Τεράστια τουριστική επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Χίο

Σύμφωνα με την απόφαση, η επένδυση θα υπαχθεί στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track (Ν. 3894/2010). 

Η επένδυση, την οποία παρουσίασε στην επιτροπή ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, συνίσταται στη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος και τουριστικού λιμένα στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου, σε ιδιωτική έκταση επιφάνειας 115 στρεμμάτων περίπου, συνολικού κόστους κατασκευής 100.000.000 ευρώ.

Προβλέπεται η κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων 280 κλινών, συγκροτήματος επιπλωμένων δωματίων 5 αστέρων 75 κλινών, δύο συγκροτημάτων επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων 205 κλινών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου, μουσείου και επιμορφωτικού ινστιτούτου, παλαιοντολογικού θεματικού πάρκου, μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, καθώς και όλων των υποδομών και βοηθητικών εγκαταστάσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπριανίδης, η διαδικασία που ακολουθείται είναι καθόλα νόμιμη, χωρίς κανενός είδους νομική παρέκκλιση, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται επιχειρηματικά βιώσιμο και δεν αντιμετωπίζει χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ενστάσεις. Επίσης, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην εθνική και τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς ο επενδυτής έχει δεσμευτεί για την ανάθεση των κατασκευαστικών εργασιών σε τοπικές εταιρείες και επαγγελματίες, για την πλήρωση τουλάχιστον του 20% των θέσεων εργασίας για τη λειτουργία της επιχείρησης από την τοπική κοινωνία, όπως και για τη χρήση τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής και του χώρου του παλαιού κεραμοποιείου.

Επιπλέον, έχει δεσμευτεί για τη θέσπιση δύο υποτροφιών σε αριστούχους ελληνικών πανεπιστημίων, την προσφορά πρακτικής άσκησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για νέους έως 25 ετών και την συνεισφορά στο λειτουργικό κόστος (50.000 ετησίως για όσο χρόνο διαρκεί η επένδυση) ενός κοινωφελούς ιδρύματος του Δήμου Χίου.

Την απόφαση συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, εκπροσωπούμενος από το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γιώργο Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ