Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς: Άντλησε 1,34 δισ. ευρώ & καλύπτει το βασικό σενάριο των stress tests

Με επιτυχία έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω του οποίου άντλησε 1,34 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό σε συνδυασμό με το όφελος των 600 εκατ. ευρώ που προέκυψε από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, αναπληρώνει το σύνολο του ελλείμματος που προέκυψε από το βασικό σενάριο των stress tests.

Η διαφορά των 2,76 δισ. ευρώ για την κάλυψη του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών, θα δοθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στθερότητας (ΤΧΣ) που θα λάβει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) 2 δισ. ευρώ και κοινές μετοχές για το υπόλοιπο ποσό.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται ο τέταρτος συστημικός όμιλος μετά τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα που ολοκληρώνει την ανακεφαλαιοποίησή του.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ομαλοποίησης των συνθηκών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και τη σταδιακή άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ