Ιδού ο ωραιότερος ουρανοξύστης στον κόσμο - Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον του Illinois Institute of Chicago βράβευσε τον Bosco Verticale ως τον πιο όμορφο και καινοτόμο ουρανοξύστη του κόσμου, νικώντας το One World Trade Center της Νέας Υόρκης.

Σχεδιασμένος από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca και Giovanni La Varra) βρίσκεται στο Porta Nuova, κύρια επιχειρηματική περιοχή του Μιλάνο. Ο Stefano Boeri, ο αρχιτέκτονας του Bosco Verticale, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το Μιλάνο, την Ιταλία και φυσικά την κατασκευή, το σύμβολο της ανάκαμψης της και είμαι ευτυχής και για την ιταλική κουλτούρα και αρχιτεκτονική, που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη καινοτομίας της».

Αυτός είναι ο ωραιότερος και πιο καινοτόμος ουρανοξύστης στον κόσμο

Ο ουρανοξύστης αυτός αποτελεί παράδειγμα της ιδέας κάθετης πύκνωσης της φύσης μέσα στην πόλη. Απαρτίζεται από δύο ξεχωριστά τμήματα σε σχήμα πύργου με 27 και 19 ορόφους αντίστοιχα και συνολικά 111 διαμερίσματα. Οι βεράντες αποτελούν σημαντικό στοιχείο του κτιρίου. Καταλαμβάνουν έκταση 2.780 τ.μ. και έχουν φυτευτεί 900 δέντρα και ποικιλία 2.000 θάμνων, λουλουδιών και φυτών. Ο σχηματισμός μικροκλίματος γύρω από τα διαμερίσματα, δημιουργώντας την αίσθηση όασης πρασίνου μέσα στο αστικό κέντρο είναι ο βασικός στόχος της ιδέας του Bosco Verticale. Αυτό επιτυγχάνεται μειώνοντας τους εξωτερικούς θορύβους, ελέγχοντας την ηλιακή ακτινοβολία με φυλλοβόλα, ενισχύοντας την απορρόφηση του CO2 και την απελευθέρωση του οξυγόνου και φυσικά δίνοντας τα αντίστοιχα οπτικά ερεθίσματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ