Ο Λευτέρης Λαζάρου μας βάζει σε γκουρμέ κατάσταση: Τόνος στον φούρνο με πλιγούρι & μυρωδικά

Άν θέλετε μια εύκολη αλλά ταυτόχρονα γευστική συνταγή δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το γκουρμέ πιάτο του αγαπημένου μας, expert των θαλασσινών, Λευτέρη Λαζάρου.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκος τόνος, σε 8 φέτες
  • ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 1 κλωναράκι φρέσκου θυμαριού, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο 
  • 8 φλ. ζωμό λαχανικών (από βιολογικό κύβο ή ψυγείου) 
  • 1½ φλ. πλιγούρι, μέτριο
  • αλάτι & πιπέρι

Ευχαριστούμε 

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη δάφνη, το θυμάρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Βάζουμε από πάνω τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρεται ζεστό.

Who is Who 

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ