Πρώτος gay γάμος στην Ιρλανδία: Ο Cormac και ο Richard είναι το πρώτο ζευγάρι ομοφυλοφίλων 6 μήνες μετά τη νομιμοποίηση

Ο Cormac Gollogly και ο Richard Dowling είναι από σήμερα το πρωί και επισήμως, το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Ιρλανδία, έξι μήνες μόλις μετά από την μέρα που η χώρα νομιμοποίησε με δημοψήφισμα το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

«Νιώθουμε υπέροχα που είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε», είπε ο Cormac, λίγο πριν δώσει ένα φιλί στο νέο του σύζυγο, δευτερόλεπτα αφότου η επιμελήτρια γιατρός Mary Claire Heffernan που τους πάντρεψε, επιβεβαίωσε ότι είναι και επίσημα το πρώτο ζευγάρι ομοφυλοφίλων που παντρεύεται στην ιστορία της χώρας. Ο 35χρονος Cormac, ένας barista από το Δουβλίνο και ο συνομήλικος του Richard που δουλεύει για την AIB, γνωρίστηκαν πριν από 12 χρόνια στο gay bar «The George» στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και μόλις μερικές μέρες αργότερα έγιναν ζευγάρι.  

Ο Richard εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι έκανε πρόταση γάμου στον Cormac σε μία παραλία στο Σίτζες της Ισπανίας, δύο χρόνια πριν, με τον Cormac να λέει αμέσως το «ναι». Από εκεί τη μέρα μέχρι σήμερα δεν σταμάτησαν να σχεδιάζουν το γάμο τους. Η σημερινή τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα όχι τόσο ρομαντικό σκηνικό, στο κοινοτικό νοσοκομείο του Clonmel HSE, με το ζευγάρι να υπογράφει τα έγγραφα του γάμου πάνω σ' ένα νοσοκομειακό τρόλεϊ.  

Το ζευγάρι έχει γιορτάσει ήδη το μήνα του μέλιτος κάνοντας ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στις Μαλδίβες, αμέσως μετά την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε ένα ακόμη γαμήλιο ταξίδι δεν είναι στα άμεσα σχέδια τους. Αντιθέτως, θα επιστρέψουν στο Δουβλίνο για να γιορτάσουν το γάμο τους παρέα με την οικογένειες και τους φίλους τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ