Και η Σουηδία σε κόκκινο συναγερμό - Απειλητικά μηνύματα για βομβιστική επίθεση στη βουλή

Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Σουηδίας υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν απειλές —χωρίς να προσδιορίζουν τη φύση τους— και απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες πληροφοριών προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να καθοριστεί αν οι απειλές αυτές έχουν βάση.

"Η κυβέρνηση έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε απειλές. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, απευθυνόμαστε στις αρχές ασφαλείας (Sapo)" ανέφερε η Μπόντιλ Σουντέν, μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ένας εκπρόσωπος του Ρίκσνταγκ είπε επίσης ότι στάλθηκε στο κοινοβούλιο ένα "απειλητικό μήνυμα". Υπογράμμισε όμως ότι το κτίριο όπου συνεδριάζει το κοινοβούλιο, κοντά στο βασιλικό ανάκτορο, δεν εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση SVT το μήνυμα προειδοποιεί τους βουλευτές και τους εργαζόμενους στη βουλή καλώντας τους να μην δώσουν αύριο το παρών στο κτίριο. Κάνει μάλιστα αναφορά στο "Λουτρό αίματος της Στοκχόλμης", τη σφαγή που διέπραξαν οι Δανοί μετά την εισβολή τους στη Σουηδία τον 16ο αιώνα.

Ένας αξιωματούχος της Sapo, ο Φρέντρικ Μίλντερ, επιβεβαίωσε ότι οι απειλές αυτές αφορούν την αυριανή ημέρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. "Εξετάζουμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λάβουμε ενδεχόμενα μέτρα προστασίας", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ