Μade in Greece οι τσάντες Βonendis: Η Μαρία & ο Αλέξανδρος τις φτιάχνουν στυλάτες, χρηστικές & πρακτικές 

Η Μαρία Αλεξανδροπούλου και ο Παναγιώτης Μαύρος βρίσκονται πίσω από το brand Bonendis. Ξεκίνησαν μόλις το 2014 να σχεδιάζουν τις τσάντες τους κι ήδη έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό. 

Η Δήμητρα Παπανίκα από το el.ozonweb.com έκανε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, δείτε την εδώ: 

#1. Mπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το Bonendis, το όνομα που επιλέξατε, αλλά και τα πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.
Ο Bonendis ή Μπονέντης είναι η ιδιωματική ονομασία του ανέμου Πουνέντη/ε, όπως έχει δοθεί από την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κάρπαθο. Είναι λοιπόν ο δυτικός άνεμος. Η ομάδα του Bonendi απαρτίζεται από τον Παναγιώτη Μαύρο και την Μαρία Αλεξανδροπούλου. Έχουμε υπάρξει φίλοι, συνταξιδιώτες, σύντροφοι στην ζωή, πλέον και συνεργάτες. Σχεδιάζουμε τσάντες για άντρες και γυναίκες που εκφράζουν τον αστικό τρόπο ζωής μας.


#2. Εργάζεστε σε διαφορετικούς τομείς από αυτόν της μόδας. Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για αυτόν;
Πράγματι, ο Πάνος εργάζεται στον κατασκευαστικό κλάδο και εγώ στον χρηματοπιστωτικό. Για εμένα το ενδιαφέρον και το δέος που μου προκαλεί η μόδα, υπάρχει από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου.  Σχεδιάζω, διαβάζω και πληροφορούμαι γύρω από την μόδα όχι μόνο αισθητικά, αλλά ιστορικά και επιχειρηματικά. Η μόδα με την ευρεία της έννοια, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή του ανθρώπου μέσα στο πέρασμα των ετών και πρέπει να αντιμετωπίζεται αντίστοιχα.

#3. Πόσο εύκολο είναι να συμβαδίσουν οι διαφορετικές ιδιότητές σας; Πώς επηρεάζει η μία την άλλη;
Οι διαφορετικές μας ιδιότητες αλληλοσυμπληρώνονται και καλύπτουν τις συνεχείς ανάγκες που προκύπτουν σε αυτό το τόσο απαιτητικό εγχείρημα. Θεωρώ ότι αν δεν είχαμε αυτές τις γνώσεις και τα διαφορετικά επαγγελματικά υπόβαθρα ίσως να αντιμετωπίζαμε ακόμα μεγαλύτερες  δυσκολίες. Μας δίνει την δυνατότητα σε ορισμένες περιπτώσεις να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία και να βρίσκουμε εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης.
#4. Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Ποια είναι η φιλοσοφία που θέλετε να μεταδώσετε μέσω των προϊόντων σας;
Η έμπνευση μας έρχεται από το οποιοδήποτε ενδιαφέρον ερέθισμα δεχτούμε. Προσπαθούμε να έχουμε όλες τις αισθήσεις τεντωμένες. Να μην βάζουμε την ζωή μας στον αυτόματο! Μπορεί σε ένα περίπατο να ανακαλύψεις ένα ιδιαίτερο κτίριο, σε μια παλιά ταινία μια διαφορετική ένδυση, σε ένα νέο ταξίδι μια εντυπωσιακή εικόνα. Η πληροφορία συνεπώς και η έμπνευση είναι διάχυτη!

#5. Συνεργάζεστε σε κάθε κομμάτι της δημιουργικής/παραγωγικής διαδικασίας ή υπάρχει σαφής διαχωρισμός των ρόλων σας; Ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι της συνύπαρξής σας;
Ως βασική αρχή έχουμε χωριστές αρμοδιότητες. Η Μαρία ασχολείται με τον σχεδιασμό των μοντέλων, την επιλογή των πρώτων υλών, τα social media και την επικοινωνία με τους πελάτες. Ο Πάνος ασχολείται με την παραγωγή, την κατασκευή και την οικονομική διαχείριση. Πάντοτε όμως ο ένας ζητάει την γνώμη του άλλου και προχωρούμε μόνο όταν συμφωνούμε. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι ότι και όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε μιλάμε πάλι για δουλειά. O Bonendis είναι η καθημερινότητα μας, οπότε κάπου ενδιάμεσα στην επιλογή των νέων σχεδίων και πακεταρισμάτων … αποφασίζουμε τι ταινία θα δούμε!

#6. Πώς θα περιγράφατε τις τσάντες που σχεδιάζετε σε κάποιον που δεν τα έχει ξαναδεί; Ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεστε;
Οι τσάντες μας είναι χρηστικές, πρακτικές αλλά πάνω απ όλα είναι στυλάτες, από φυσικά υλικά και με έντονα χρώματα. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που επιθυμούν η πρακτικότητα ενός αξεσουάρ, να μην  στερείται της καλαισθησίας και του προσωπικού στυλ.


#7. Ποιοι ήταν οι στόχοι σας όταν ξεκινούσατε; Έχετε πετύχει κάποιους από αυτούς; Ποιοι είναι οι επόμενοι;
Ο πρώτος στόχος ήταν να αρέσουν οι δημιουργίες μας . Ο δεύτερος είναι να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε και ο τρίτος να έχουμε μια βιώσιμη  επιχείρηση. Καθημερινά προσπαθούμε και για τα τρία.

#8. Υπάρχει κάποιος έλληνας δημιουργός με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Αδιαπραγμάτευτα με την Mary Katrantzou! Είναι μια πραγματική δημιουργός, με καινοτομία, που επάξια της ανήκει ένα κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ