Ο τρομοκράτης της Λέρου καταγράφηκε σε Σερβία & Κροατία πριν φτάσει στο Παρίσι για το αιματοκύλισμα 

Σε έκτακτη ενημέρωση προέβη ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία σε σχέση με το άτομο Ολμοχαμαντ Αχμάντ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μαζί με το συριακό διαβατήριο δίπλα από το στάδιο που πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση.

Όπως περιέγραψε, το εν λόγω άτομο εισήλθε από την Τουρκία στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου 2015 με βάρκα που υπήρχαν άλλοι 198 επιβάτες. Στην συνέχεια δακτυλοσκοπήθηκε, τακτοποιήθηκε και καταγράφηκε ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία που έχει καθοριστεί από την Ε.Ε.

Στις 6/10 έβγαλε εισιτήριο από την Λέρο για τον Πειραιά αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναχώρησε στις 8/10. Μέσα στον Οκτώβριο καταγράφηκε εκ νέου στη Σερβία και την Κροατία ενώ δεν έχει καταγραφεί σε καμιά άλλη χώρα από τις οποίες πέρασε μέχρι να φτάσει στην Γαλλία.

Ο κ. Μουζάλας εξέρφρασε την λύπη του για τα θύματα αναφέροντας: «Πρέπει να αυξήσουμε τους ελέγχους για την ασφάλεια σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε έναν νόμο καταπατώντας κάποιον άλλο νόμο. Θα ήταν νίκη των τρομοκρατών  αν τo χτύπημα οδηγήσει σε αφαίρεση δικαιωμάτων για τους ευρωπαίους και τους πρόσφυγες. Θα ήταν λάθος να συνδεθεί το προσφυγικό με την τρομοκρατία. Πρέπει να εφαρμόσουμε καλύτερους ελέγχους και όχι να υψώσουμε τοίχη.

Η θέση της κυβέρνησης είναι η διαδικασία της μετεγκατάστασης να γίνεται από την Τουρκία τον Λίβανο και την Ιορδανία όπου η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει υπό καλύτερες συνθήκες και άρα πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ