Οι φωτογραφίες των θυμάτων ραγίζουν καρδιές – Νέοι από όλον τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους

Υπάλληλοι της Universal, της εταιρείας του συγκροτήματος Eagle Death Metal, μουσικοί συντάκτες, αλλά και fans του συγκροτήματος, δικηγόροι, σπουδαστές, συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων του Bataclan και των επιθέσεων σε άλλα σημεία της Γαλλίας.

Οι προσωπικές τους ιστορίες αναδύονται και ραγίζουν καρδιές. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη μανία των δραστών δεν ξέφυγαν ούτε μουσουλμάνοι. Ο Γάλλος εισαγγελέας, Francois Molins, ανακοίνωσε ότι ο τραγικός απολογισμός των απωλειών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ανέρχεται σε 129 νεκρούς και 352 τραυματίες.

Η τραγική λίστα των θυμάτων συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους:  

 Valentin Ribet, ετών 36 Γάλλος

Το δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος Γάλλος συνεργάτης του, Valentin Ribet, σκοτώθηκε μέσα στο χώρο συναυλιών Bataclan. Το London School of Economics επιβεβαίωσε ότι ο Ribet ήταν απόφοιτος του έτους 2014. Η ειδικότητά του ήταν τα ποινικά αδικήματα που διαπράττονται σε περιβάλλοντα περιωπής, πχ σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ στελεχών κ.λπ. O Τζεμς Βάλτερς, συνεργάτης στο London School of Economics, πόσταρε ένα μύνημα αναφέροντας: «Προσευχόμενος για την ανάπαυση της ψυχής του Valentin Ribet». Και πρόσθεσε: «Η ζωή είναι πιο δυνατή από το θάνατο». 

Nohemi Gonzalez,ετών 23 Αμερικανίδα

 Η 23χρονη Nohemi Gonzalez ανάμεσα στα 16 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα εστιατόρια που χτύπησαν οι τζιχαντιστές και συγκεκριμένα στο Le Petit Cambodge. Ηταν τελειόφοιτη στο Πανεπιστήμιο Long Beach της Καλιφόρνια. Η άτυχη Αμερικανίδα (που είχε και Αμερικάνικη και Μεξικάνικη υπηκοότητα) βρισκόταν στο Παρίσι για ένα εξάμηνο, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή σχεδίασης Strate της γαλλικής πρωτεύουσας. Βρισκόταν στο εστιατόριο μαζί με έναν συμφοιτητή της από το Long Beach. Ζούσε στο Ελ Μοντ, προάστειο του Λος ΄Αντζελες. 

Djamila Houd, 41, Γαλλίδα

Η 41χρονη Γαλλίδα, Djamila Houd, με καταγωγή από το Dreux, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, σκοτώθηκε σε ένα καφέ στη  rue de Charrone στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις που έχουν κάνει στα social media φίλοι της, εργαζόταν για τον Isabel Marant, έναν καταξιωμένο οίκο μόδας με ready to wear ρούχα. 

Thomas Ayad, 32, Γάλλος

Ο 32χρονος Τόμας Αγιάντ που σκοτώθηκε στους πυροβολισμούς στο Bataclan ήταν παραγωγός και μάνατζερ του Mercury Music Group. Ο πρόεδρος της Universal Music Group που έχει στην ιδιοκτησία της την Mercury Music, Lucian Grainge, ανέφερε ότι η απώλεια είναι μια «ανείπωτα τρομακτική τραγωδία» σε ένα σημείωμα που έστειλε στους υπαλλήλους της και που παραχώρησε στους Los Angeles Times το Σάββατο. 

Marie Mosser

H Marie Mosser ήταν επίσης υπάλληλος της Universal που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χάσει τη ζωή της στο Bataclan. Στο προφίλ της στο Twitter αναγράφεται ότι δούλευε στην επικοινωνία και στο digital marketing της εταιρείας. 

Alberto Gonzalez Garrido, 29 ετών, Ισπανός

 Ηταν μηχανικός που ζούσε στο Παρίσι μαζί με τη γυναίκα του, επίσης μηχανικό επί 2 χρόνια. Πήγαν μαζί στη συναυλία και κατά τη διάρκεια της βραδιάς χωρίστηκαν. Εκείνη κατάφερε να σωθεί, εκείνος, όμως, όχι.  Ο 36χρονος Alberto Gonzalez Garrido ήταν Ισπανός με καταγωγή από τη Γρανάδα που έχασε τη ζωή του στο Bataclan.. Ο άτυχος άνδρας ήταν 29 ετών, ήταν ειδικός στην πυρηνική φυσική και εργαζόταν στη γαλλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας EDF

Amine Ibnolmobarak, Μουσουλμάνος 

Καθώς οι δολοφόνοι τζιχαντιστές πυροβολούσαν αδιακρίτως στο πλήθος, ήταν μοιραίο ότι ανάμεσα στα θύματα θα μπορούσαν να βρεθούν και ομόθρησκοί τους, μουσουλμάνοι. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Γάλλος αρχιτέκτων Amine Ibnolmobarak, ο οποίος, μάλιστα, είχε παντρευτεί μόλις πριν από λίγο καιρό. Η σύζυγός του πυροβολήθηκε τρεις φορές και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ibnolmobarak δίδασκε επίσης σε αρχιτεκτονική σχολή των Παρισίων.

Lola Salines, Γαλλίδα

«Αγνοείται! Η Lola Salines ήταν στο Bataclan το απόγευμα. Αν την είδατε, παρακαλώ, ενημερώστε μας», ανέφεραν στα social media οι δικοί της άνθρωποι. Το CNN, ωστόσο, ανέφερε μέσω Twiter ότι η Lola Salines έχασε τη ζωή της στο Bataclan. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο πατέρας της, George Salines, επίσης μέσω Twiter. Η Γαλλίδα Lola Salines ήταν μια νεαρή γυναίκα που εργαζόταν σε χώρο διοργάνωσης παιχνιδιών με πατίνια. 

Sihem Souid (Α) and Elsa Delplace, Τυνήσιες

Οι δυο αδερφές από την Τυνησία σκοτώθηκαν στη γιορτή των γενεθλίων μιας φίλης τους. 

Elif Dogan, Τουρκάλα

Ενα ζευγάρι που ζούσε στο δρόμο του Bataclan σκοτώθηκε επίση. Ο λόγος για την Elif Dogan από την Τουρκία και τον Milko Jozic από το Βέλγιο. Ζούσαν στο Παρίσι εδώ και περίπου 4 μήνες. 

Guillaume Decherf

Ο μουσικός συντάκτης Guillaume Decherf σκοτώθηκε επίσης στο συναυλιακό χώρο σύμφωνα με τους εργοδότες του., τη γαλλικό πολιτιστικό περιοδικό Les Inrockuptibles. Το περιοδικό ανάρτησε ένα link σε κριτική του Decherf  για την μπ΄'αντα τον τελευταίο μήνα.  

Elodie Breuil, 23  ετών 

Το κονσέρτο των Eagles of Death Metal παρακολουθήσε επίσης η Elodie Breuil, 23 ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσερ ο αδερφός της στο TIME. H Elodie Breuil ήταν σχεδιάστρια design στο Ecole de Conde, ενώ είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις κατά της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hedbo. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ