Παρίσι: Έκκληση για αίμα λόγω των δεκάδων τραυματιών - Εκατοντάδες Γάλλοι περιμένουν υπομονετικά στην ουρά

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Γαλλία και την Ευρώπη ολόκληρη σοβαρά τραυματισμένη μετά την πρωτόγνωρη τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Την ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Γαλλίας καλεί τους πολίτες στη δωρεά αίματος.

Ο κόσμος για άλλη μία φορά δείχνει την ανθρωπιά του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν και πάλι στην άμεση ενημέρωση του κόσμου. Μάλιστα, αυτή την στιγμή πρώτο hashtag στο twitter αποτελεί το #dondusang (δώστε αίμα).

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου σπεύδουν να δημοσιεύσουν το hashtag για την ενημέρωση του κοινού, με πολλούς να ρωτούν για σημεία όπου μπορούν να απευθυνθούν ενώ οι φωτογραφίες που ανεβάζουν δείχνουν απλούς πολίτες να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να δώσουν αίμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα το βράδυ της Παρασκευής που στοίχισαν τη ζωή σε 127 ανθρώπους ενώ άλλοι 180 είναι οι τραυματίες.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το iTele ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση για αυξημένη ανάγκη σε αίμα ομάδας Ρέζους αρνητικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ