Συνελήφθη συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον στην Τουρκία - Οι αρχές έχουν ''στα χέρια τους'' τον Έιν Λέσλι Ντέιβις (;)

Eνας ύποπτος που φέρεται ως συνεργάτης του Τζιχάντι Τζον, του Βρετανού δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, κρατείται από τις τουρκικές αρχές, ανέφεραν σήμερα δύο Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο Έιν Λέσλι Ντέιβις, ένας από τους Βρετανούς ισλαμιστές στους οποίους είχε ανατεθεί το καθήκον της φρούρησης των αιχμαλώτων στη Συρία, κρατείται στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις, σημειώνοντας μόνο ότι οι έρευνες της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίζονται.

Η είδηση αυτή έρχεται την ώρα που η τύχη της ζώης του Τζιχάντι Τζον είναι αβέβαιη, μετά την εντολή εκτόξευσης πυραύλου στο σημείο, όπου φέρεται να βρισκόταν στο κέντρο της πόλης Ράκκα.

Κανείς φαίνεται πως δεν γνωρίζει αν είναι ζωντανός ή νεκρός. Τα βρετανικά και αμερικανικά μέσα ισχυρίζονται πως είναι νεκρός, με το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον να μην επιβεβαιώνουν, ωστόσο, την είδηση. Από την πλευρά του το Ισλαμικό κράτος τονίζει πως Τζιχάντι Τζον είναι τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Συρίας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ