Κοριτσάκι με 2 κεφάλια γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές - Παραμένει στην εντατική λόγω αναπνευστικών προβλημάτων

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο Μπαγκλαντές νοσηλεύεται ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε με δύο κεφάλια. 

Το μωρό γεννήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. πρόκειται για σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται το ίδιο σώμα, έχουν δύο χέρια και δύο πόδια και ήρθε στον κόσμο προχθές το βράδυ με καισαρική τομή. Ο πατέρας της μικρής δήλωσε «εμβρόντητος» μόλις την αντίκρισε. «Έχει δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια, τρώει με δύο στόματα και αναπνέει από δύο μύτες», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι εξετάσεις έδειξαν πως το παιδί έχει κανονικά από μία φορά όλα τα ζωτικά όργανά του. «Εκτός από τα δύο κεφάλια, το νεογέννητο έχει όλο το υπόλοιπο κορμί και τα όργανά του σαν κάθε νεογέννητο», τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. «Παρόλα αυτά ευχαριστώ τον Αλλάχ για η γυναίκα μου και το παιδί μου είναι καλά στην υγεία τους», είπε ο πατέρας. 

Νευροχειρουργοί και παιδίατροι δήλωσαν ότι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση δικεφαλίας που συμβαίνει μία σε κάθε 50.000 έως 100.000 γεννήσεις. Ωστόσο στο 60% των περιπτώσεων το μωρό είτε γεννιέται νεκρό είτε πεθαίνει λίγο μετά.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ντάκα για να δει από κοντά το μωρό, το οποίο τα τοπικά ΜΜΕ αποκαλούν το «μωρό θαύμα». Ο πατέρας της μικρής, φτωχός εργάτης της γης, αγωνιά για το πώς θα καταφέρει να ανταποκριθεί αν υπάρξουν επιπλέον έξοδα για το μωρό. «Λυπάμαι γι’ αυτήν. Γεννήθηκε από έναν φτωχό άνθρωπο. Δεν έχω λεφτά ούτε για να φροντίσω σωστά τη μητέρα της», είπε. Επειδή υπάρχει μόνο ένα σώμα και μοναδικά όργανα δεν είναι εφικτός ο διαχωρισμός των σιαμαίων.

Πέρσι ένα μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδία. Η μητέρα ήταν τόσο φτωχή που δεν μπόρεσε να κάνει κανέναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το νεογέννητο έζησε 20 μέρες.

Πηγή: independent.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ