IFC: Eπενδύει 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Ο Διεθνής Χρηματοδοτικός Οργανισμός (International Finance Corporation, IFC), που ανήκει στην Παγκόσμια Τράπεζα, σχεδιάζει να επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, με την αγορά μετοχών που θα εκδώσουν αυτές, δήλωσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσιτσιράγκος.
 

«Έχουμε έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιό μας να συμμετάσχουμε και να επενδύσουμε έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κύριος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τσιτσιράγκος. «Το πιο σημαντικό δεν είναι πόσα χρήματα θα επενδύσει ο IFC, αλλά πόσα χρήματα θα κινητοποιήσει η χώρα από τρίτα μέρη. Για την ανάπτυξη και την απασχόληση χρειάζεται ένας υγιής χρηματοπιστωτικός τομέας», πρόσθεσε.

Ο IFC, που ιδρύθηκε το 1956, είναι μεγάλος επενδυτής στις αναδυόμενες αγορές με αγορές μετοχών και χορηγήσεις δανείων και έχει ένα χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ύψους 40 δισ. ευρώ.

Η απόφασή του να συμβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, ήρθε σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προτίθεται να επενδύσει έως 250 εκατ. ευρώ στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες - την Εθνική, την Πειραιώς, την Eurobank και την Alpha

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ