Κοτόπουλο Satay με σάλτσα φυστικοβούτυρου από τον εκπληκτικό Master Chef Άκη Πετρετζίκη

Μία Ταϋλανδέζικη συνταγή που πραγματικά θα σας ταξιδέψει! Σουβλάκια κοτόπουλου με σως φυστικοβούτυρου! Είναι μία πολύ ωραία ιδέα για ένα bbq στο σπίτι σας με φίλους! Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση τους...!

Συστατικά
70 γρ. ψητά αλατισμένα φυστίκια
½ κούπα σάλτσα φυστικοβούτυρου
125 ml γάλα καρύδας
8 Χ 100 γρ. φιλέτο από μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. σπορέλαιο
ξύσμα από 2 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
φέτες λάιμ για σερβίρισμα
ψιλοκομμένο δυόσμο για σερβίρισμα
έξτρα φυστίκια για σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Τοποθετούμε τα φυστίκια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μούλτι και χτυπάμε να ψιλοκοπούν. Προσοχή! Δεν τα θέλουμε σκόνη όμως.
Μεταφέρουμε τα φυστίκια σε ένα μπολ μαζί με το φυστικοβούτυρο και το γάλα καρύδας, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα αυτό σε 2 μέρη.
Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα βουτάμε στο μισό μείγμα φυστικιού.
Πασπαλίζουμε τα καλαμάκια με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τη γκριλιέρα ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψήνουμε τα καλαμάκια για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτούν.
Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σως, ψιλοκομμένο δυόσμο, έξτρα φυστίκια και τις φέτες λάιμ.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ