Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ένα ή δύο μωρά; Βρέφος με δύο κεφάλια γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές -(φώτο) 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται το ίδιο σώμα, έχουν δύο χέρια και δύο πόδια και ήρθε στον κόσμο προχθές το βράδυ με καισαρική τομή.

Ο πατέρας της μικρής δήλωσε «εμβρόντητος» μόλις την αντίκρισε. «Έχει δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια, τρώει με δύο στόματα και αναπνέει από δύο μύτες. Ευχαριστώ τον Αλλάχ που η κόρη μου και η μαμά της είναι καλά», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως το παιδί έχει κανονικά από μία φορά όλα τα ζωτικά όργανά του. «Εκτός από τα δύο κεφάλια, το νεογέννητο έχει όλο το υπόλοιπο κορμί και τα όργανά του σαν κάθε νεογέννητο», τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το νοσοκομείο όπου γεννήθηκε το κοριτσάκι όταν μαθεύτηκαν τα νέα για το «μωρό- θαύμα».

Μωρά που γεννιούνται με κάποιες σωματικές δυσμορφίες θεωρούνται συχνά «ιερά» σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Ινδία.

«Όλη η πόλη επισκέφθηκε την κλινική, ήρθαν χιλιάδες άνθρωποι, κάποιοι και από τα κοντινά χωριά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου. «Ήταν καλό που το μωρό μεταφέρθηκε στη Ντάκα. Αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο για μας να ελέγξουμε το πλήθος».

Ο πατέρας της μικρής, φτωχός εργάτης της γης, αγωνιά για το πώς θα καταφέρει να ανταποκριθεί αν υπάρξουν επιπλέον έξοδα για το μωρό. «Λυπάμαι γι’ αυτήν. Γεννήθηκε από έναν φτωχό άνθρωπο. Δεν έχω λεφτά ούτε για να φροντίσω σωστά τη μητέρα της», είπε.

Επειδή υπάρχει μόνο ένα σώμα και μοναδικά όργανα δεν είναι εφικτός ο διαχωρισμός των σιαμαίων.

Πέρσι ένα μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδία. Η μητέρα ήταν τόσο φτωχή που δεν μπόρεσε να κάνει κανέναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το νεογέννητο έζησε 20 μέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ