Άνω κάτω το Mega - Υπό παραίτηση ο Μανώλης Καψής μετά τη λογοκρισία για την Όλγα Γεροβασίλη 

Παράπλευρες αναταράξεις στο Mega προκαλεί η υπόθεση Πανούση μετά το χθεσινοβραδυνό επεισόδιο και την καταγγελία για λογοκρισία από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.
 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του καναλιού ζήτησε εξηγήσεις από τον διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή για το γεγονός ότι δεν επέτρεψε να παρέμβει στο δελτίο η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ κατά άλλες πηγές ο Μανώλης Καψής έχει ήδη αποβάλλει την παραίτησή του.

Το θέμα προέκυψε όταν το Mega μετέδωσε νέους διαλόγους που αποδίδονται σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κρατούμενους για τρομοκρατία. Η Ολγα Γεροβασίλη τηλεφώνησε στο κανάλι και ζήτησε να παρέμβει αλλά, σύμφωνα με την ίδια, ο διευθυντής ειδήσεων του  Mega της απάντησε: «Γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;».

Ακολούθησε η γνωστή δημόσια καταγγελία από την κυβερνητική εκπρόσωπο, γεγονός που σήμερα πυροδότησε έντονες εσωτερικές διεργασίες στο κανάλι και, κατά τις πληροφορίες, δυσαρέσκεια από την πλευρά της διοίκησης και μετόχων για τους χειρισμούς Καψή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποστάσεις από τον διευθυντή ειδήσεων φέρεται να πήρε και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Ολγα Τρέμη.

Από την πλευρά της, η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

«Κοιτάξτε, παρακολουθούσα ένα δελτίο ειδήσεων και βλέπω έναν τρόπο παρουσίασης ενός θέματος της ιστορίας με τον κύριο Πανούση- με παρουσίαση διαλόγων, να εμπλέκονται πρόσωπα, φωτογραφία συν διάλογος δίπλα, σαν πραγματικό γεγονός. Ενδεχομένως, κάποιος του περιέγραψε ένα γεγονός. Ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης προφανώς το μεταδίδει ως τέτοιο και όχι ως έναν διάλογο ο οποίος έχει διεξαχθεί, βάζοντας φωτογραφία, βάζοντας τον διάλογο από κάτω. Είναι ένας τρόπος ο οποίος ξεφεύγει πια από τα όρια της ενημέρωσης και γίνεται προπαγάνδα. Επ’ αυτού, λοιπόν, ήθελα να διαμαρτυρηθώ. Δεν θα λογοκρίνω ένα μέσο. Του προκύπτει από το ρεπορτάζ του προφανώς και το κάνει, αλλά έχει μεγάλη σημασία πρώτον το πώς το παρουσιάζεις και δεύτερον δεν μπορεί να μην εκφραστεί και η διαφορετική άποψη απέναντι σ’ αυτό».

Στην ερώτηση τί της απάντησαν όταν επικοινώνησε με το κανάλι, η Ολγα Γεροβασίλη απάντησε:

«Αυτό ακριβώς που διατύπωσα και στην καταγγελία. Ότι προφανώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε τον λόγο. Δεν μπορούμε να σας βγάλουμε για να βγάλετε λόγο και τι θα πείτε; Προφανώς, είναι και λογοκρισία  -ή προσπάθεια λογοκρισίας- και εν πάση περιπτώσει αποκλεισμός. Και φυσικά δεν είναι ενοχλητικό σε προσωπικό επίπεδο, αλλά όταν ως εκπρόσωπος κυβέρνησης τηλεφωνώ για να παρέμβω στο δελτίο ειδήσεων, που μόλις λίγο πριν παρεμβαίνει στέλεχος της ΝΔ για ‘’ψύλλου πήδημα’’, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια των κανόνων, ξεφεύγει από τους κανόνες ενός μέσου επικοινωνίας, ενός μέσου ενημέρωσης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ