Έλτον Τζον, Μπον Τζόβι και Χόζιερ σε 24ωρη συναυλία στο Ίντερνετ για το Κλίμα

Ο Έλτον Τζον, ο Μπον Τζόβι και ο Χόζιερ θα είναι η ψυχή 24ωρης συναυλίας που θα προβληθεί μέσω Ίντερνετ στα μέσα του Νοεμβρίου για να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από την σύνοδο κορυφής του Παρισιού για το Κλίμα.

Καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, θα μετάσχουν στην εκδήλωση αυτή που φέρει τον τίτλο "24 Ώρες Πραγματικότητας και της Γης σε Απευθείας Μετάδοση: ο Κόσμος Παρακολουθεί" (24 Hours of Reality and Live Earth: the World is Watching), την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

Η μετάδοση θα γίνει στο Ίντερνετ στις 13 και στις 14 Νοεμβρίου.

John Elton

"Η εκπομπή αυτή έχει στόχο να ασκήσει πιέσεις στους παγκόσμιους ηγέτες να καταλήξουν στην πιο σταθερή συμφωνία για το κλίμα κατά την προσεχή διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι και να ενθαρρύνει τον καθένα μας να αναλάβει δράση στη δική του κοινότητα", σημειώνουν οι διοργανωτές.

"Η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι (από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου) μπορεί να είναι μια στιγμή αποφασιστικής σημασίας για να αλλάξει η επικίνδυνη πορεία που έχουμε χαράξει για τον πλανήτη μας. Και θέλουμε οι παγκόσμιοι ηγέτες να ξέρουν ότι τους παρακολουθούμε και ότι είναι ώρα να δράσουν", δήλωσε ο Αλ Γκορ, ο οποίος τιμήθηκε μαζί με άλλους με το Νόμπελ Ειρήνης το 2007 για τη δέσμευσή του στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα είναι πρόεδρος του "Climate Reality Project".

Bon Jovi

Μεταξύ αυτών που θα μετάσχουν στην εκδήλωση αυτή βρίσκονται εκτός του Ολάντ, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φιλίπ Κουγιάρ, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν και οι ηθοποιοί Ράιν Ρέινολντς, Τζάρεντ Λέτο και Εντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ.

Hozier

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ