Πάνω από 1000 μαθητές λιποθυμούν από την πείνα σε σχολεία της Πάτρας

Δραματικά είναι τα στοιχεία που καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα σίτισης για εκατοντάδες οικογένειες στην Πάτρα.

Παρουσιάζοντας στο patrastimes.gr τα στοιχεία, o πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, εξήγησε ότι, σύμφωνα με την καταγραφή που ολοκληρώθηκε στα σχολεία της πόλης από καθηγητές και δασκάλους, 1.050 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποσιτισμού, με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη λιποθυμήσει στο σχολείο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τουλγαρίδης, ο δήμος, θέλοντας να βοηθήσει τη σίτιση αυτών των παιδιών, ξεκινά από την επόμενη Δευτέρα τη μηνιαία διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις οικογένειες των 1.050 αυτών μαθητών.

Μάλιστα, στη διανομή τροφίμων σε αυτές τις οικογένειες, εκτός των άλλων, θα προστεθούν και γάλα, φρυγανιές και μαρμελάδες, προκειμένου να παιδιά να έχουν κάτι να τρώνε για πρωινό, πριν πάνε στο σχολείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τουλγαρίδης, σε κάποια από τα παιδιά που λιποθύμησαν στα σχολεία έχουν σταλεί ήδη κοινωνικοί λειτουργοί για να στηρίξουν τα ίδια και τις οικογένειές τους, καθώς, ιδιαίτερα τα παιδιά βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ