Σαλάτα µε κολοκύθα και παστουρµά: Μεγαλο - γκουρμεδιά του Γιάννη Μπαξεβάνη‏

Ο παστουρµάς θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του αν παραµείνει µε το τσιµένι του, την επικάλυψη δηλαδή που φτιάχνεται από διάφορα µπαχαρικά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω 1½ κιλό κολοκύθα σε µεγάλα κοµµάτια και τα απλώνω σε ένα ταψί. Τα σκεπάζω µε αλουµινόχαρτο και τα ψήνω για περίπου 1 ώρα σε δυνατό φούρνο, µέχρι να µαλακώσουν. Στη συνέχεια, αποµακρύνω µε το κουτάλι την ψίχα και την αφήνω σε ένα τρυπητό σκεύος να στραγγίξει.

Σε ένα µπολ ρίχνω 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και προσθέτω 1 κρεµµύδι και ½ ντοµάτα, ψιλοκοµµένα. Ρίχνω ½ µατσάκι άνηθο, λιγότερο από ½ µατσάκι µαϊντανό, 3 κ.σ. δυόσµο και ½ πιπεριά, επίσης ψιλοκοµµένα, καθώς και 60 γρ. ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα κύµινο και 60 γρ. γραβιέρα τριµµένη. Προσθέτω τον χυµό από 1 ½ λεµόνι, ανακατεύω και δοκιµάζω.

Σερβίρω τη σαλάτα σε µικρά πιάτα, βάζοντας κάτω την κολοκύθα, από πάνω το µείγµα µυρωδικών και τυριών και στο τέλος µοιράζω στην κορυφή του καθενός 15-20 λεπτές φέτες αρνίσιου παστουρµά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ